Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Gaismas izcirtējs un daiļslidotājs. LNMM jaunatklātā izstāde rāda mūra nojaukšanu © DIENA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā ir atvērta ekspozīcija Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991, kas ir veltīta Latvijas laikmetīgās mākslas avangardiskajai lomai Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas periodā, kad Mihaila Gorbačova 1985. gadā iniciētās atklātības un pārbūves politikas iespaidā sabiedrībā, tajā skaitā rakstnieku, mūziķu un mākslinieku vidē, aizsākās ievērojami liberalizācijas procesi.

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate atzīmēs 30 gadu jubileju

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate šogad atzīmēs savu 30 gadu jubileju, izgaismojot Latvijas modes mākslas vēsturi, šī brīža un nākotnes modes mākslas tendences un studentu jaunākās un drosmīgākās tērpu kolekcijas. Modes skate šogad gaidāma 26. maijā Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā, Merķeļa ielā 4, bet tās centrālā tēma kliedziens akcentēs šī brīža nemieru un vēlmi izlauzties.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies saruna ar amerikāņu dizaineri Ādamu Flintu

Sestdien, 11. februārī, plkst. 13.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10) aicina uz programmas Vārds dizainam sarunu un darbnīcu Ārpus Brīvības ceļa, kurā amerikāņu dizainers un mākslinieks Ādams Flints iepazīstinās ar savu radošo darbību un nesenāko projektu Out Freedom Way, kas, pārskatot brīvības jēdzienu, pievēršas ieroču pieejamības problēmai dažādos ASV štatos.

Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs apskatāma Dorotijas Bomas izstāde Pasaules vērojums

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 10. februāra līdz 7. maijam būs skatāma starptautiski atzītas britu fotogrāfes Dorotijas Bomas (Dorothy Bohm) izstāde Pasaules vērojums. Izstādes ietvaros 10. februārī plkst. 16.00 notiks izstādes kuratores un mākslas zinātnieces Monikas Bomas-Duhenas (Monica Bohm-Duchen) lekcija par Dorotijas Bomas radošās darbības virzību un mākslinieciskiem meklējumiem, atšķirīgām fotogrāfijas medija izmantojuma fāzēm, kas aptver vairāk nekā sešdesmit piepildītus darba gadus.

Rasa un Raitis Šmiti ar mākslas darbu Atmosfēriskais mežs piedalās izstādē Kanādā

Šodien, 1. februārī, plkst. 1.00 pēc Latvijas laika (18.00 Toronto laiks), Toronto, Kanādā, OCAD universitātes Onsite galerijā tika atklāta izstāde more-than-human, kurā viens no centrālajiem darbiem ir latviešu mākslinieku Rasas Šmites un Raita Šmita mākslas darbs Atmosfēriskais mežs, informēja RIXC preses un informācijas koordinatore Līva Siliņa.

LNMM izstāžu projektu konkursā īstenošanai izvēlētas Rotu mākslas biedrības grupas, Andra Eglīša un Miķeļa Fišera izstādes

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izsludinātā atklāta izstāžu projektu konkursa rezultātā īstenošanai izvēlēti trīs pieteikumi – Rotu mākslas biedrības grupas izstāde Pieskāriens Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Andra Eglīša personālizstāde Daži iztēles un matērijas satikšanās gadījumi un Miķeļa Fišera personālizstāde Baisais mantojums LNMM galvenās ēkas Lielajā zālē, informēja LNMM pārstāvji.