Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Atklās Arvila Lindes gleznu izstādi Māja

No 9. līdz 31. decembrim (apmeklējumu laiku meklēt www.arvilslinde.com un pašā galerijā), Marijas ielā 11 (bijušā veikala Bergs telpās) būs apskatāma mākslinieka Arvila Lindes gleznu izstāde Māja.

Siguldā apskatāma Latvijas Tekstilmākslas asociācijas izstāde Filca anatomija

Kultūras un mākslas telpā Siguldas devons no 16.novembra apskatāma Latvijas Tekstilmākslas asociācijas izstāde Filca anatomija, kas iepazīstinās ar neaustās šķiedras apstrādes tehnikas - filcēšanas - klātbūtni un dažādību Latvijas tekstilmākslā. Vienas tehnikas ietvaros skatītājam tiks sniegts neierasti daudzveidīgs ieskats darbos, ko radījuši gan pieredzējuši un labi zināmi tekstilmākslinieki, gan arī jaunie mākslinieki.

Novembra beigās norisināsies Rīgas mazākā fotogrāfiju izsole

K. K. fon Stricka villā Aristida Briāna ielā 9 30. novembrī plkst. 20.00 klātienē norisināsies Rīgas mazākā fotogrāfiju izsole, kuras laikā ikvienam mākslas mīļotājam un interesentam būs iespēja iegādāties dažādu paaudžu latviešu fotogrāfu darbus.

Rasas un Raita Šmitu darbs Atmosfēriskais mežs skatāms Minhenē un Āzijā

Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar kuratoru Jensu Hauzeru (Jens Hauser) šonedēļ Minhenē organizē jaunu Zaļš – atmaskots izstādi un simpoziju, turpinot iepriekšējos RIXC festivālos aizsākto tematiku par "zaļo" kā vienu no mūsu laika paradoksālākajām un pretrunīgākajām tēmām.

Bulduru izstāžu namā norisināsies laikmetīgās mākslas konkursizstāde Cik vērts?

Otrdien, 15. novembrī, plkst. 18.00 Jūrmalas muzeja filiālē Bulduru Izstāžu nams tiks atklāta konkursizstāde Cik vērts? Laikmetīgās mākslas darbos mākslinieki reflektē par vērtīgo, pievēršoties personīgi, valstiski vai globāli aktuālām tēmām kā ģimenes vērtības, miera un kara tēma, ekonomiskā situācija, indivīda labbūtība un citas.

Mākslas stacijā Dubulti būs skatāma Annas Aizsilnieces personālizstādi Vībotnes kārta

Ar fermentētu vībotņu izvilkuma gleznojumiem uz kokšķiedras plāksnēm un ar vībotņu instalāciju māksliniece Anna Aizsilniece 9. novembrī atklās vērienīgu jaundarbu personālizstādi Mākslas stacijā Dubulti. Gleznojumos redzami simboliski tēli, bet instalācijā - pasaule. "Es - vībotne. Gleznoju sevi. Gleznoju ar sevi," saka Anna Aizsilniece. Izstādes kuratore - Inga Šteimane.

Ventspilī skatāma Ilmāra Blumberga personālizstāde

Pirmo reizi kopš 2017. gada Ilmāra Blumberga (1945-2016) māksla atgriežas Ventspilī, - šoreiz teātra namā Jūras vārti. Personālizstādē Neredzamā nozīme, kas tapusi, sadarbojoties nodibinājumam Blumberga Fonds ar teātra namu Jūras vārti, apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāti dažādās tehnikās veidoti mākslas darbi, kas tapuši pēdējos mākslinieka darbības trīsdesmit gados.