Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Māksla

Foto: Modes muzejā skatāma izstāde Lēciens nākotnē. 60. gadu mode

Modes muzejā Vecrīgā, Grēcinieku ielā 24, apskatāma jauna izstāde Lēciens nākotnē. 60. gadu mode, kas piedāvā daudzpusīgu ieskatu šīs desmitgades modes svarīgākajās tendencēs – no kosmosa tēmas līdz hipijiem, no jauneklīgā mini līdz greznām vakarkleitām. Ietekmīgāko Francijas, Lielbritānijas, Itālijas un ASV dizaineru radītos tērpus papildinās 60. gadu rotas un aksesuāri – visi eksponāti izstādē ir no Modes muzeja krājuma, informēja Modes muzeja projektu vadītāja Agrita Grīnvalde.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcija būs skatāma arī Rīgas pilsētvidē

"Māksla iznāk pilsētā” – ar šādu projektu vides reklāmas uzņēmums Clear Channel Latvia uzsāk sadarbību ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kura ietvaros muzeja eksponāti tiks demonstrēti tirdzniecības centros izvietotajos digitālajos ekrānos, bet sākot ar aprīli – arī Rīgas pilsētvidē, informēja LNMM muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Gaismas izcirtējs un daiļslidotājs. LNMM jaunatklātā izstāde rāda mūra nojaukšanu © DIENA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā ir atvērta ekspozīcija Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991, kas ir veltīta Latvijas laikmetīgās mākslas avangardiskajai lomai Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas periodā, kad Mihaila Gorbačova 1985. gadā iniciētās atklātības un pārbūves politikas iespaidā sabiedrībā, tajā skaitā rakstnieku, mūziķu un mākslinieku vidē, aizsākās ievērojami liberalizācijas procesi.

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate atzīmēs 30 gadu jubileju

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate šogad atzīmēs savu 30 gadu jubileju, izgaismojot Latvijas modes mākslas vēsturi, šī brīža un nākotnes modes mākslas tendences un studentu jaunākās un drosmīgākās tērpu kolekcijas. Modes skate šogad gaidāma 26. maijā Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā, Merķeļa ielā 4, bet tās centrālā tēma kliedziens akcentēs šī brīža nemieru un vēlmi izlauzties.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies saruna ar amerikāņu dizaineri Ādamu Flintu

Sestdien, 11. februārī, plkst. 13.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10) aicina uz programmas Vārds dizainam sarunu un darbnīcu Ārpus Brīvības ceļa, kurā amerikāņu dizainers un mākslinieks Ādams Flints iepazīstinās ar savu radošo darbību un nesenāko projektu Out Freedom Way, kas, pārskatot brīvības jēdzienu, pievēršas ieroču pieejamības problēmai dažādos ASV štatos.