Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Māksla

Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs apskatāma Dorotijas Bomas izstāde Pasaules vērojums

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 10. februāra līdz 7. maijam būs skatāma starptautiski atzītas britu fotogrāfes Dorotijas Bomas (Dorothy Bohm) izstāde Pasaules vērojums. Izstādes ietvaros 10. februārī plkst. 16.00 notiks izstādes kuratores un mākslas zinātnieces Monikas Bomas-Duhenas (Monica Bohm-Duchen) lekcija par Dorotijas Bomas radošās darbības virzību un mākslinieciskiem meklējumiem, atšķirīgām fotogrāfijas medija izmantojuma fāzēm, kas aptver vairāk nekā sešdesmit piepildītus darba gadus.

Rasa un Raitis Šmiti ar mākslas darbu Atmosfēriskais mežs piedalās izstādē Kanādā

Šodien, 1. februārī, plkst. 1.00 pēc Latvijas laika (18.00 Toronto laiks), Toronto, Kanādā, OCAD universitātes Onsite galerijā tika atklāta izstāde more-than-human, kurā viens no centrālajiem darbiem ir latviešu mākslinieku Rasas Šmites un Raita Šmita mākslas darbs Atmosfēriskais mežs, informēja RIXC preses un informācijas koordinatore Līva Siliņa.

LNMM izstāžu projektu konkursā īstenošanai izvēlētas Rotu mākslas biedrības grupas, Andra Eglīša un Miķeļa Fišera izstādes

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izsludinātā atklāta izstāžu projektu konkursa rezultātā īstenošanai izvēlēti trīs pieteikumi – Rotu mākslas biedrības grupas izstāde Pieskāriens Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Andra Eglīša personālizstāde Daži iztēles un matērijas satikšanās gadījumi un Miķeļa Fišera personālizstāde Baisais mantojums LNMM galvenās ēkas Lielajā zālē, informēja LNMM pārstāvji.

Hamburgā tiks atklāta vērienīga Sigitas Daugules, Vinetas Kaulačas un Māra Čačkas izstāde Vīzijas un sliekšņi

Trīs spilgti Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvji - Sigita Daugule, Vineta Kaulača un Māris Čačka - apvienojušies radošā savienībā starptautiskā izstādē Vīzijas un sliekšņi, kas būs skatāma Hamburgas Pashmin mākslas galerijā no 4. februāra līdz 25. februārim. Izstāde ir veidota, lai izgaismotu dažādas pieejas un izpratnes par glezniecību, vienlaikus mēģinot atbildēt uz aktuāliem jautājumiem par to, ko glezniecība nozīmē šodien.

Granāta krāsa kino un gleznās. Sergeja Paradžanova simtgadei veltītu pasākumu cikla ieskaņa © DIENA

Sagaidot armēņu mākslinieka, kinorežisora un scenārista Sergeja Paradžanova jubileju, 28. janvārī kinoteātrī Auseklis Talsos iesāksies viņa simtgadei veltītu pasākumu cikls – ar 1969. gadā tapušās filmas Granāta krāsa seansu (plkst. 17.00) un viņa personības un daiļrades iedvesmotās mākslinieces Karinē Paronjancas tāda paša nosaukuma izstādes atklāšanu (plkst. 16.00).

Liepājas koncertzālē skatāms Māra Bišofa zīmējumu cikls un Veronikas Simoņenkovas izstāde Kopā ar Ukrainu

Sākot no piektdienas, 27. janvāra, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars skatāmas divas tematiski aktuālas izstādes. Pievēršot uzmanību šogad gaidāmajiem Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, līdz 15. martam apmeklētāji aicināti aplūkot starptautiski atzītā latviešu grafiķa Māra Bišofa interpretāciju par šo tradīciju 12 sietspiežu (zīmējumu) ciklā Dziesmu un deju svētki. Savukārt līdz 15. aprīlim Latvijā dzīvojošo Ukrainas bēgļu realitātes atspulgus varēs skatīt fotogrāfes Veronikas Simoņenkovas izstādē Kopā ar Ukrainu.

Rīgas mākslas telpā notiks Sandras Strēles un Oto Holgera Ozoliņa izstādes

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa no 3. februāra līdz 19. martam būs skatāmas divas izstādes – Sandras Strēles personālizstāde Nenotikušās izstādes: brikšņi un Oto Holgera Ozoliņa personālizstāde Risinājums neesošai problēmai, informēja Rīgas mākslas telpas projektu vadītāja Alise Anna Sondore.