Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Māksla

ISSP Galerija aicina uz suņu fotostudiju ar islandiešu mākslinieci

Sestdien, 17. septembrī, ISSP Galerijas telpās darbosies neparasta suņu fotostudija. No plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt izstādes Rófurass. Cilvēks ar asti mākslinieci Bjargeju Olafsdotiru klātienē un iegūt sava mājdzīvnieka portretu.

Foto: Siguldā apskatāma Latvijas stenda ekspozīcija starptautiskajā Milānas dizaina mesē

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram, informēja kultūras centra Siguldas devons sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Jaunos Latvijas fotogrāfus aicina piedalīties konkursā

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapis, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.

ISSP aicina jauniešus uz radošo darbnīcu un atvērto durvju dienu

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 3. septembrī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu par Baltijas jūras ekoloģiju. Šobrīd atvērta arī pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, kurā iespējams attīstīt attēlu veidošanas spējas, kā arī vizuālo lasītprasmi. Jauniešu skolas programmu un pasniedzējus varēs iepazīt tuvāk Atvērto durvju dienā 7. septembrī.

Mākslas muzeju Jauniešu klubs uzņem jaunus biedrus

Mākslas muzeju izglītības programma Mākslas muzeju Jauniešu klubs uzņem jaunus biedrus vecumā no 15 gadiem, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu kuratore Lilita Pudule.

Septembrī tiks atklāts rudens izstāžu cikls Jūrmalas muzejā

Sestdien, 3. septembrī, Jūrmalas muzejā tiks atklātas divas jaunas izstādes. 2. stāva zālēs satiekas divu dažādu paaudžu gleznotāji studente Anete Kalniņa un viņas profesors Juris Jurjāns izstādē Trīs gaisma. Savukārt Kamīnzālē iekārtota tekstilmākslinieces Siljas Pogules taftinga tekstilgleznu izstāde Modulāro saldumu kolekcija, informēja Jūrmalas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Izstādes Bruno Vasiļevskis P.S. noslēgumā norisināsies kuratora Viļņa Vēja saruna ar Jāni Borgu un ekskursija izstādē

Līdz šai svētdienai, 28. augustam, Cēsu Izstāžu namā skatāma Cēsu mākslas festivāla izstāde Bruno Vasiļevskis P.S. Atzīmējot tās noslēgumu, šodien, 26. augustā plkst. 17.00 Cēsu apmeklētāji varēs piedalīties mākslas kuratora Viļņa Vēja sarunā ar mākslinieku un kritiķi, ilggadēju Bruno Vasiļevska draugu, Jāni Borgu. Savukārt svētdien, 28. augustā, plkst. 15.00 pirms izstādes slēgšanas kuratora Viļņa Vēja pavadībā norisināsies ekskursija Piebildes pie piebilstā.

Zviedrijā atklās Jāzepa Grosvalda darbu izstādi

Vermlandes muzejā Kārlstadē, Zviedrijā no 28. augusta līdz 8. janvārim notiks izstāde Dzīvojot mirklim. Jāzepa Grosvalda māksla, kas caur gleznām, zīmējumiem un priekšmetiem vēsta par daudzpusīgā latviešu mākslinieka Jāzepa Grosvalda dzīvi un daiļradi.

Festivāls Survival Kit 13 izziņo pasākumu programmu

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) organizētajā laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit 13, kas šogad norisināsies no 3. septembra līdz 16. oktobrim, sadarbībā ar Gētes institūtu notiks vērienīga pasākumu programma, kas pievērsīsies demokrātijas, vārda un izteiksmes brīvības jēdzienu izvērtēšanai Atmodas laika Latvijas, Ukrainas kara un mūsdienu politiskās dažādības kontekstā.

Foto: Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence vēl nedēļu gaida apmeklētājus

Vēl tikai līdz 31. augustam apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties Liepājas Karostas ūdenstorņa grandiozajās iekštelpās un izbaudīt radošo vidi atvērtajās mākslinieku darbnīcās, kur šosezon var apskatīt Latvijas mākslas akadēmijas pasniedzēju – gleznotāju Veronikas Frolovas un Reiņa Liepas, kā arī tēlnieka Egona Peršēvica darbus.

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs atzīmē Jāņa Jaunsudrabiņa 145. jubileju

Ceturtdien, 25. augustā, rakstniekam un gleznotājam Jānim Jaunsudrabiņam apritētu 145 gadi. Atceroties šo jubileju, muzejs Rīgas Jūgendstila centrs ciklā Muzeja lietu stāsti eksponēs krājuma jaunieguvumu – Jāņa Jaunsudrabiņa gleznu Meža pļava. 25. augustā no plkst. 12.00 līdz 17.00 par jaunieguvumu stāstīs muzeja projektu vadītājs Dzintars Gilba, bet glezna muzejā būs apskatāma līdz 25. septembrim.