Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Māksla

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs atzīmē Jāņa Jaunsudrabiņa 145. jubileju

Ceturtdien, 25. augustā, rakstniekam un gleznotājam Jānim Jaunsudrabiņam apritētu 145 gadi. Atceroties šo jubileju, muzejs Rīgas Jūgendstila centrs ciklā Muzeja lietu stāsti eksponēs krājuma jaunieguvumu – Jāņa Jaunsudrabiņa gleznu Meža pļava. 25. augustā no plkst. 12.00 līdz 17.00 par jaunieguvumu stāstīs muzeja projektu vadītājs Dzintars Gilba, bet glezna muzejā būs apskatāma līdz 25. septembrim.

Izsludināta LLMC vasaras skolas Postsociālisma ekoloģijas programmu

No 12. līdz 17. augustam Valmierā notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vasaras skola “Postsociālisma ekoloģijas”, kurā piedalīsies jaunie mākslinieki, kultūras pētnieki un kuratori no Baltijas un citām Eiropas valstīm, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Andrejostā atklāta neaizstājamo žetonu galerija Evolution NFT

Jaunajā ielu ēdiena kvartālā Andrejostā atvērta pirmā neaizstājamo žetonu (NFT) galerija Latvijā Evolution NFT, kurā iespējams apskatīt dažādus digitālos darbus no privātām kolekcijām, kā arī tādiem Latvijā un pasaulē atpazīstamiem māksliniekiem kā Kiwie, aģentūru LETA informēja Street Food sala pārstāve Anna Elīna Vītola.