Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziņas

Sākusies reģistrēšanās IX pasaules diktātam latviešu valodā

Šogad pasaules diktāts latviešu valodā norisināsies sestdien, 14. oktobrī, sākums pulksten 12.15. Šī būs jau devītā diktāta norises reize, un šogad tekstu diktātam radījis rakstnieks Māris Bērziņš, savukārt Rīgā – Gaismas pilī – to diktēs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska. No 3. oktobra sākusies reģistrēšanās dalībai diktāta klātienes rakstīšanas vietās.

Norisināsies forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija

Rīgā, Mežaparka lielās estrādes Kokaru zālē, 9. un 10. oktobrī norisināsies radošo nozaru forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija. Atzīmējot pasākuma piekto gadadienu, foruma centrālā tēma ir Mūsdienu kultūras un tehnoloģiju sinerģija – kā neapmaldīties ceļā uz labu rezultātu, informēja foruma rīkotāji.

Rudens balsojumā noskaidroti Kilograms kultūras 2023 finālisti

Pirmdien, 2. oktobrī, paziņoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2023 rudens balsojuma finālisti. Skatītāji un klausītāji, balsojot par, viņuprāt, oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem darbiem, fināla vērtējumam izvirzījuši pa vienam kultūras notikumam katrā nominācijā.

Mode kā daļa no mākslas. Oktobra beigās norisināsies Rīgas modes nedēļa

No 20. līdz 25. oktobrim norisināsies Rīgas modes nedēļa. Šīs sezonas galvenais vadmotīvs ir māksla, savukārt par galvenā tēla iedvesmas avotu ir kalpojis metamodernisma autentiskums. Modes nedēļas programmā gaidāmi Latvijas un ārvalstu dizaineru skates uz Hanzas perona, Zunda Towers un Eviart Gallery skatuvēm, divas izstādes, semināri nozares profesionāļiem, kā arī tematiski pasākumi, informēja festivāla rīkotāji.

Pasniegtas Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balvas

Šoruden jau otro gadu pasniegtas Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balvas, lai atzīmētu iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunotās, restaurētās un pārbūvētās kultūrvēsturiskās ēkas Jūrmalā. Par uzvarētāju atzīta senas zvejnieku mājas rekonstrukcija Dzintaru prospektā 41, informēja balvas rīkotāji.

Oktobra sākumā notiks ikgadējā Arhitektūras nedēļa

Ar plašu pasākumu programmu no 2. līdz 6. oktobrim tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa 2023, kurā norisināsies vairāki pasākumi nedēļas garumā. Pasākumu sēriju noslēgs svinīgā apbalvošanas ceremonija 6. oktobrī VEF kvartāla mākslas un kultūras telpā Vasarnīca, informēja balvas rīkotāji.

Latvijas Kultūras akadēmija aicina uz amatniecībai veltītiem vebināriem

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) ar 14 partneriem no kopumā 11 Eiropas valstīm uzsākusi Eiropas Savienības programmas Apvārsnis Eiropa finansēta starptautiska pētniecības projekta Tracks4Crafts īstenošanu par amatniecības zināšanām kā Eiropas kultūras mantojuma daļu un aicina uz amatniecībai veltītu vebināru sēriju, kas tiek uzsākta šī gada 29. septembrī, informēja LKA pārstāve Aija Lūse.

Latvijas Fotogrāfijas muzejs 2024. gada pavasarī pārcelsies uz pagaidu mājvietu

Sakarā ar pašreizējās ēkas Mārstaļu ielā 8 nolietojumu un rekonstrukcijas nepieciešamību, Latvijas Fotogrāfijas muzejs (LFM) no 2024. gada pavasara pārcelsies uz pagaidu telpām Latvijas Mākslas akadēmijas ēkā Kronvalda bulvārī 4. Lai veiksmīgāk īstenotu muzeja krājuma pārvietošanu, vēsturiskā muzeja mītne tiks slēgta šā gada 30. decembrī, informēja LFM vadītāja Baiba Tetere.

Grobiņā norisināsies Kurzemes Kultūras forums

Piektdien, 22. septembrī, plkst. 10 restorānā Jūrpils, Grobiņā, Dienvidkurzemes novada Kultūras pārvalde kultūras nozares pārstāvjus un citus interesentus aicina uz pirmo Kurzemes Kultūras forumu.