Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēness kalendārs dārzkopim: 17.-23.janvāris

Mēness kalendārs dārzkopim: 17.-23.janvāris.

Sakņu dārzeņu kopšana

17. janvārī pārlūkojiet ziemas krājumus un izlasiet bojātos dārzeņus. Plānojiet nākamās sezonas dārza darbus. Veikalos jau tirdzniecībā parādās sēklu paciņas, tāpēc sēklu pirkumiem internetā arī ir īstais brīdis, ja esat nolūkojuši kādu īpašu un neparastu šķirni, ko gribat izaudzēt savā dārzā.

Lapu dārzeņu kopšana

18. un 19. janvārī labas dienas, lai apgūtu jaunas zinības par dārza darbiem, kā arī sētu un aprūpētu zaļumus uz palodzes. Iestādiet sīksīpoliņus loku ražai vai vismaz ielieciet trauciņā ar ūdeni kādu zaļot sasapņojušos sīpolu. Iekļaujiet uzturā vairāk zaļumu un dārzeņu, lai rūpētos par dabiskiem vitamīniem. Ja iespējams, izvēlieties bioloģiski audzētus zaļumus, jo salāti, dīgsti un tamlīdzīgi augi ļoti bagātīgi uzkrāj arī dažādas nevēlamas vielas. 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

20. un 21. janvārī izstaigājiet košumdārzu un raugieties, vai kādus augus nenospiež pārmērīgas kupenas, vai, gluži otrādi, tie necieš no kailsala. Labākais piesegums augiem ziemā ir aptuveni 20 centimetru bieza irdena sniega kārta, ja tā ir uzkritusi uz sasalušas zemes virskārtas. Zem tās saglabājas nemainīga temperatūra, un tas nodrošina daudziem augiem ideālus ziemošanas apstākļus. Ja sniega nav daudz, to no celiņiem un taciņām var uzbērt uz puķu dobēm, kur ziemo tulpes, narcises, mazāk ziemcietīgās graudzāles, rozes, kā arī citas sala neizturīgākas puķes. Savukārt, ja sniega nav, izmantojiet egļu, priežu zarus ar skujām vai mizu mulču, ja mulčēšanas darbus neesat paveikuši jau rudenī. 

Augļu koku un ogulāju kopšana

22. un 23. janvārī, ja dienas ir saulainas un nepieturas stiprs sals, jāatjauno kaļķojuma kārtiņa uz augļu kokiem. Saule jau pamazām kļūst aizvien intensīvāka, dienas laikā tā silda, bet naktī atkal temperatūra nokrītas zem nulles, un šo svārstību rezultātā var sākt plaisāt augļu kociņu miza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits