Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 24.-30.janvāris

Mēness kalendārs dārzkopim: 24.-30.janvāris.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

24. janvārī dodieties apraudzīt savas košumdobes un novērst laikapstākļu radītos bojājumus. Piemērota diena arī, lai pieteiktos apgūt ko jaunu – dārzu centrs Labklājības dārzi piedāvā lekciju Graudzāles dārzā. Uzzini visu par graudzālēm: graudzāļu daudzveidība un ziemcietība; graudzāļu kopšana un vietas izvēle; graudzāles dārzā. Lekcijā papildus būs arī atskats uz ziemciešu vērtībām no 2021. gada un 2022. gada jaunumi, kurus vērts iekļaut savā dārzā! Lekciju vadīs ziemciešu audzētāja ar gandrīz 20 gadu pieredzi, stādaudzētavas Baižas saimniece Zane Zeltiņa. 

Lekcija notiks 31.01.2022. plkst. 18.00 Zoom platformā. Ieraksts būs pieejams divas dienas. 
Jāpiesakās pa tālruni 27132353 vai Labklājības dārzu Facebook lapā, dalības maksa 20 eiro. 

Bet šī janvāra pirmspēdējā pirmdiena noderēs arī telpaugu aprūpei. Rūpīgi pārlūkojiet, vai tie nav sanīkuši garās ziemas ietekmē, vai kādu nav apsēduši kaitēkļi. Tad šis augs steigšus jāizolē no pārējiem un jāķeras pie "ārstēšanas". Atkarībā no kaitēkļu veida noderēs zaļo ziepju šķīdums vai nīma eļļas maisījums, bet, ja šķiet, ka vajag ko specifiskāku, vērts vērsties augu tirdzniecības vietās pēc padoma. 

Laba diena arī, lai pārstādītu, apgrieztu, mēslotu un smidzinātu augus, pēc ziemas miega modinātu hipeastrus un hiacintes. Lai neiekaltētu vai nepārlaistītu kādu augu, ieviesiet kalendāru, kurā atzīmējat datumus un veiktās darbības. Laba diena arī jaunu, it sevišķi koši ziedošu telpaugu iegādei!

Lapu dārzeņu kopšana

25. un 26. janvārī sējiet mikrozaļumus, diedzējiet graudus, steidziniet lociņus, jo mums visiem vajag vitamīnus un dzīvesprieku, un kas gan vēl labāk to ienes mājās kā svaigi, zaļojoši augi, it sevišķi, ja tie ir gan skaisti, gan garšīgi un noderīgi! 

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 27. līdz 29. janvārim, iespējams, nopietns darbs jāpaveic augļu dārzā. Ziema šogad ir nopietna, tāpēc regulāri rūpīgi jāpārbauda, vai zari nav nolūzuši no vēja vai sniega, vai grauzēji nav pabojājuši koku mizu. 

Sakņu dārzeņu kopšana

30. janvārī plānojiet pavasara sējas darbus – pērciet sēklas internetā, pārlūkojiet inventāru, labojiet, tīriet, pērciet jaunu. Jāapskata arī pagraba krājumi un jānoskaidro, vai ražas krājumi nebojājas. Ja vēl daudz neapēstā, plānojiet arī maltītes, kur dārzeņus iekļaut, lai tie nebūtu veltīgi audzēti un nenāktos mest ārā. Ja vēl neesat sākuši, iespējams, ir laiks ieviest organisko atkritumu nonākšanu komposta kaudzē – ir vērts to veidot ne tikai no dārzkopības atlikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits