Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

1.diena

Patīkami pārsteidza, cik daudz šajā posmā pie jūras cilvēku, kas miera pārņemti pastaigājās, makšķerēja, spēlēja volejbolu vai brauca ar riteņiem. Jūrmalciemā iepriecināja zvejnieku laivas ar tīkliem, sastaptie zvejnieki un 18 austriešu elektroniskās mūzikas fanu grupa un dīdžeji, kas bija atbraukuši ar veciem furgoniem, ceļo jau vairāk nekā mēnesi, līdzi paņēmuši 9 suņus un puķupodos audzē baziliku.
Noskrieti 50 kilometri no Latvijas robežas līdz Liepājai. Kopējais laiks ceļā - 5h 30min. Praktisku apsvērumu dēļ nolēmu dienas distanci līdz Liepājai dalīt tikai divos posmos. Pirmajā posmā 28km līdz Jūrmalciemam noskrieti 2h 55min, otrajā posmā no Jūrmalciema līdz Liepājai 22km noskrieti 2h 35min. Vidējais ātrums - 6,6km/h. Skriešanas ātrumu ietekmēja mīkstās smiltis un akmeņi posmā līdz Jūrmalciemam un nepieciešamība apstāties, lai fotografētu. Patiesībā šajā skrējienā nav nozīmes ne skriešanas ilgumam, ne ātrumam, bet tikai noskrietajam attālumam un gūtajiem iespaidiem.

Pēc tīkla pārklājuma meklējumiem un braukšanas pa aizaugušu ceļu nokļuvu gandrīz pie jūras. Sakārtoju somu un devos meklēt Latvijas-Lietuvas robežstabu. To ieraugot, pārņēma pozitīvas emocijas. 11:07 uzsāku skrējienu. Krasts bija ļoti skaists un mainīgs. Zālēm apaugušas kāpas mijās ar stāvāku krastu. Bija jāšķērso tikai Papes ezera kanāls. To varēja izdarīt pie ietekas, pārlecot pa akmeņiem. Pa ceļam redzēju vairākus vecos zvejnieku koka molus, no kuriem pāri palikuši tikai stabu gali. Uzmanību pievērsa arī dažādi krastā izskaloti priekšmeti. Kāds pie kāpas bija sameistarojis āra pirti un pat piekarinājis birku "Sauna".

Liepājā atskrēju 20:07, vakariņās bija jaukas sarunas, makaroni ar gaļu un dārzeņiem, pica un kola. Jutos lieliski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko