Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

5.janvārī Rīgā svinēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

2013. gada 5.janvārī Rīgā jau otro reizi norisināsies pilsētas svētki Šerloka Holmsa dzimšanas diena, kuru ietvaros Konana Doila daiļrades cienītāji varēs piedalīties dažādās aktivitātēs -  doties gājienā, īpašā svētku ceremonijā, vērot suņu parādi un daudzās citās.

Projekts veidots ar mērķi piepildīt pilsētu ar krāšņu un neaizmirstamu atmosfēru, organizēt daudzus interaktīvus pasākumus, pieaicināt tūristus no visas pasaules, un pats galvenais - jautri un neaizmirstami atzīmēt pasaulē visslavenākā un vismīlētākā izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas dienu, informēja organizatori – aģentūra Pr Linija.

Svinību dienā visiem angļu rakstnieka Konana Doila slaveno stāstu cienītājiem būs iespēja pārvērsties par pašu izmeklētāju vai kādu citu literāro tēlu.

No plkst.13.00 līdz 15.00 svētku dienā notiks tradicionālais Šerloku Holmsu gājiens no Latvijas Mākslas Akadēmijas līdz Doma laukumam, kura dalībnieki tiks vērtēti kategorijās Labākais tēls, Labākais Holmss. Gājiena dalībnieku reģistrācija notiks savlaicīgi pirms pasākuma - holmes.lv mājas lapā, kā arī uz vietas gājiena sākumvietā.

No plkst.15.00 līdz 16.00 notiks angļu sugu suņu parāde. Konans Doils savos darbos par Šerloku Holmsu ļoti rūpīgi aprakstīja četrkājainos draugus, tāpēc arī skatē būs vērojami labākie angļu sugu suņu pārstāvji, vēstīja organizatori.

Doma laukumā no plkst.14.00-16.00 notiks aktivitāte Auzu pārslu putru, kungs?, kurā ar tradicionālajām britu brokastīm – auzu pārslu putru ar džemu cienās sulainis Berimors.

Savukārt plkst.16.00-17.00 interesenti Vecrīgas kafejnīcās varēs baudīt klasisko tējas pauzi ar Misis Hadsoni. Restorānā 1739, Skārņu ielā 6, pasākuma dalībnieki varēs piedalīties fotosesijā ar Šerloka Holmsa laikmeta atribūtiem. No plkst.15.00-17.00 ikviens detektīvžanra cienītājs varēs piedalīties interaktīvā detektīvspēlē Encounter. Savukārt vakara noslēgumā no plkst.17.00-24.00 Rīgas Mazajā teātrī, Stabu ielā 18c-4, varēs vērot dažādu pasaules valstu kinofilmas, kas izvēlētas atbilstoši svētku tematikai.

Visas svētku dienas garumā darbosies suvenīru gadatirdziņi Vecrīgā, notiks ekskursijas pa leģendārās režisora Igora Masleņņikova filmas Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi uzņemšanas vietām. Kā zināms, No 1979. līdz 1986. gadam Rīgā notika šīs kinofilmas uzņemšana, kinolentē galveno lomu atveidoja Vasilijs Livanovs, savukārt mazā Vecrīgas ieliņa Jauniela ļoti veiksmīgi pārtapa par Londonas Beikerstrītu.

Pasākumu norises laiks un to galīgais saraksts vēl var mainīties. Visa aktuālākā informācija tiks publicēta pasākuma oficiālajā mājas lapā www.holmes.lv, kā arī Facebook lapā: Facebook.com/Sherlock Holmes`Birthday.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko