Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

64% Latvijas iedzīvotājiem ir nācies melot, ka viņiem patīk saņemtā dāvana

_SIA E Group _ir veikusi interneta aptauju Latvijas iedzīvotāju vidū, lai uzzinātu vairāk par viņu Ziemassvētku iepirkšanās paradumiem un dāvināšanu kopumā. Vaicājot respondentiem, vai viņiem jebkad ir nācies izlikties, ka viņiem patīk viņu Ziemassvētku dāvana, vairāk kā puse (64%) ir atbildējuši ar "Jā".

Attiecīgi 36% nav bijuši šāda veida pieredze, bet 7% pat būtu gatavi diezgan atklāti dāvinātājam paust savu nepatiku. Tomēr, kad dāvana (patīkama vai nepatīkama) ir saņemta, ar to it kaut kas jādara. Un ko gan iesākt ar dāvanu, kura galīgi neiet pie sirds?Jautājot par to, kāds ir tālākais "ne gluži mīļākās" dāvanas liktenis, 75% iedzīvotāju norāda, ka noslēptu dāvanu tur, kur neviens to nevarētu ieraudzīt, 18% būtu gatavi atdāvināt dāvanu kādam citam. Lai gan tajā pat laikā 71% norāda, ka nekad iepriekš nav atdāvinājuši citiem dāvanas, kad pašam tās nav patikušas. Gandrīz puses aptaujāto (47%) domā, ka arī paši nekad nav saņēmuši uz priekšu atdāvinātas dāvanas, tomēr norāda, ka par to nekad nevar būt pārliecināts. 23% respondentu tomēr ir aizdomas, ka viņi vismaz reizi dzīvē ir bijuši atdāvināto dāvanu upuri, tāpēc tas nebūtu nekāds grēks atdāvināt tālāk. Īpaši, ja kādam šī dāvana varētu izrādīties praktiskāka vai patīkamāka.Paužot savas vēlmes par to, ko cilvēki tiešām labprāt saņemtu Ziemassvētkos, 45% norāda, ka dāvanā gribētu saņemt piedzīvojumus (piemēram, ceļojumu, SPA, lidojumu ar deltaplānu vai izbraucienu suņu pajūgā). 15% - tādas materiālas dāvanas kā apģērbu, elektropreces u.t.t., 11% labprātāk saņemtu paštaisītas dāvanas un vēl 11% respondentu - dāvanu karti. 7% aptaujāto nezin, ko vēlētos saņemt, 5% norāda, ka tā varētu būt nauda, 3% izvēlās garīgas dāvanas un 3% citus variantus.

Starp nevēlamajām dāvanām galvenokārt figurē sveces, bilžu albumi, šampūni un dažādi higiēnas komplekti, zeķes, džemperi, dažādas māla vai līdzīga materiāla skulptūriņas, kā arī dezodoranti. Starp citu, visbiežāk ne īpaši patīkamās dāvanas dāvina tieši radinieki, draugi un omītes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko