Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Depardjē būvējot māju netālu no Maskavas

Nesen Krievijas pilsonību ieguvušais franču aktieris Žerārs Depardjē nopircis zemi netālu no Maskavas un tagad tur būvē koka namu, piektdien publicētā intervijā apgalvo Krievijas filmu arhīva direktors.

Krievijas lauki Depardjē esot iepatikušies tik ļoti, ka zemi viņš iegādājies vēl pirms Krievijas pases saņemšanas no prezidenta Vladimira Putina, sacīja valsts filmu arhīva Gosfilmofond ģenerāldirektors Nikolajs Borodačovs.

Saskaņā ar viņa stāstīto aktieris iegādājies zemi Belije Stolbi ciemā, kurā atrodas arī Gosfilmofond plašais arhīvs.

"Viņš ieraudzīja mūsu laukus - bērzus un dīķi ar meža pīlēm un nūtrijām, kur var makšķerēt, - un nolēma apmesties šeit uz dzīvi," Borodačovs stāsta avīzei Komsomoļskaja Pravda.

"Žerārs pats izraudzījās zemes gabalu," viņš turpina. "Viņš man palūdza sākt lielas, skaistas koka mājas būvniecību. Mēs jau esam ielējuši pamatus un uzcēluši viesu māju, kur Žerārs sākumā dzīvos."

Savulaik Oskara balvai nominētais aktieris arī esot iemīļojis krievu virtuvi, piemetināja Bordačovs.

Pagājušajā mēnesī Depardjē tika aicināts apmesties uz dzīvi Mordvijā, kas pazīstama ar bargajiem laika apstākļiem. "Pagaidām tas vēl tiek tikai apspriests. Ja Depardjē vēlēsies tur dzīvot, viņš dāvanā saņems māju netālu no galvaspilsētas Saranskas. Tai blakus būs dīķis, kurā viņš varēs makšķerēt," sacīja Bordačovs.

Kā jau ziņots iepriekš, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šomēnes parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tiek piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par "viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā".

Depardjē pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos "nodokļu trimdā" uz Beļģiju.

Depardjē nesen iegādājies īpašumu Beļģijā un gatavojas pārcelties uz dzīvi nelielajā Nešinas ciematā, kas atrodas kaimiņvalstī, pavisam tuvu Francijas robežai. Tur jau apmetušies aptuveni 2800 bagātu francūžu, vairoties no sociālistu valdības ieceres aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latu).

Lai gan Francijas Konstitucionālā padome šo valdības lēmumu atzina par neatbilstošu pamatlikumam, valdība solījusi neatteikties no šīs ieceres un nākt klajā ar jaunu priekšlikumu.

Tikmēr augsta ranga Beļģijas amatpersonas izteikušās, ka Krievijas pilsonības piešķiršana Depardjē varētu traucēt viņa centieniem iegūt Beļģijas pavalstniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko