Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Februārī Zooloģiskajā dārzā - Tropu mēneša aktivitātes

Rīgas Zooloģiskajā dārzā februārī jau vienpadsmito gadu pēc kārtas tiks rīkoti _Tropu mēneša _pasākumi, kuros galvenā uzmanība tiks pievērsta čūskām.

Pērn uz zoodārzu tika nogādātas nesaprātīgiem čūskumīļiem konfiscētas čūskas, kurām bija nepieciešams nodrošināt pienācīgus kopšanas apstākļus un uzņemties rūpes par jaunu mājvietu atrašanu. Zoodārzs nebūt nav iepriecināts par jaunajiem iemītniekiem, jo tie nav nedz savā starpā saticīgi, nedz arī viegli aprūpējami. Vasarā zoodārzs ir teju vai vienīgais padomdevējs jautājumos par patiesībā visai nekaitīgo bezkāju rāpuļu padzīšanu no māju pagalmiem. Tāpēc šogad Tropu mēneša galvenais moto ir saprātīgas attieksmes veidošana pret čūskām, skaidroja Zoodārza darbinieki.

Tropu mēneša ietvaros no 1.līdz 28.februārim Zoodārzā tiks rīkoti šādi pasākumi:

Sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji tiks aicināti uzkavēties siltajā un omulīgajā Tropu mājā, lai piedalītos dažādās nodarbībās. Pētnieku darbnīcā „Iepazīsti čūsku pasauli!” ikviens varēs iesaistīties interesantās un par čūsku pasauli izzinošās nodarbēs. Drosminieku stūrītī „Izvēlies draugu atbildīgi!” paši zinātkārākie un drosmīgākie varēs satikties tuvāk ar kādu tropisko mežu iemītnieku un piedalīties diskusijā cik prātīgi vai ne tik prātīgi izvēlēties rāpuļus kā eksotiskos mājdzīvniekus. Apaļajās stundās būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Rotaļu stūrīti „Spēlējies un uzzini vairāk!” spēļu mīļus sagaidīs Tropu mājas „Domino”, „Atrodi lieko”, un vēl, un vēl, lai kopīgi asinātu prātu un koptu atjautību.

Darba dienās būs iespēja doties tematiskā ekskursijā „Čūsku dzīves noslēpumi” gida pavadībā. Interesentu un klausīties gribētāju grupas aicinātas pieteikties savlaicīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko