Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Iepriecini sevi rudenī!

2008 Chᅢᄁteau Lamothe Vincent Sauvignon Semillon. Tradicionāli baltie Bordo reģiona vīni tiek veidoti no Semillon un Sauvignon Blanc vīnogu šķirņu salikuma. Apjomīgā teritorija reģiona centrālajā daļā starp Garonnas un Dordoņas upēm - Antrdemēra - vīna cienītājiem saistās ar lieliskiem baltvīniem.

Tā ģeogrāfiskais izvietojums, augsnes īpašības un klimatiskie apstākļi padara šo vietu par izcilu baltvīnu dzimteni. Izņēmums nav vīns no Chᅢᄁteau Lamothe Vincent, valdzinošs jaunums mūsu vīnu tirgū. Lai gan bez izteiksmīgiem ciltsrakstiem, tā saturā iztrūkst aromāta papildināšanai parasti pievienotās _Muscadelle_. Vīns pārsteidz ar svaigumu un tehniski nevainojamo izpildījumu.

1920.gadā Antrdemērā sākot vīnu ražošanu, Vincentu ģimene lika pamatus uzņēmuma izveidošanai. Mūsdienās ceturtās paaudzes pārstāvja Fabjēna Vincenta apgūtā vīna darīšanas māksla apvieno labāko no Vecās un Jaunās pasaules vīnu stilu un elegances kopuma.

Baltais Chᅢᄁteau Lamothe Vincent veidots no 90% Sauvignon Blanc un 10% Semillon vīnogu salikuma. Vīnam piemīt gaiša, citrondzeltena nokrāsa. Pārpilns citrusu, zaļo ērkšķogu un minerālu aromātu harmoniska salikuma, kuru papildina vieglas eksotisku augļu garšas nianses. Vīns ar jauneklīgu struktūru, ilgstošu un izteiksmīgu pēcgaršu, lieliski sabalansēts. Tas ir izcils un līdzvērtīgs Sauvignon spēlētājs no Vecās pasaules ar nenoliedzamām Jaunās pasaules iezīmēm, taču cenas ziņā neapšaubāms favorīts starp saviem ciltsbrāļiem.

2007 Ardᅢᄄche Chardonnay Louis Latour, Coteaux de L'Ardᅢᄄche. Ronas upes labajā krastā atrodas viens no Francijas nelielajiem un Latvijā mazpazīstamajiem vīna reģioniem Kotodelardeša, kurā top interesanti vin de pays kvalitātes vīni. Ardeša ir vēsturisks vīnkopības reģions ar senām tradīcijām, kur siltie laika apstākļi un augsnes īpašības liek vilkt paralēles ar Burgundijas reģionu. Šās dienas vīna ražotāja vārds - Louis Latour - mūsu vīnu cienītājiem nebūs svešs. Tas ir viens no senākajiem un prestižākajiem vīndaru saimniecības namiem Burgundijā ar vairāk nekā divsimt gadu senu vēsturi un nu jau par kvalitātes simbolu kļuvušajiem dažāda līmeņa Chablis vīniem.

Lai gan Ardešā saimniecisko darbību ražotājs sāka pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, un kā viens no pirmajiem sāka Chardonnay vīnogu audzēšanu, mūsdienās tas veidojo alternatīvu samērā dārgajiem iepriekš pieminētajiem Chablis vīniem.

Ardᅢᄄche Chardonnay atgādina tipisku Burgundijas reģiona baltvīnu. Spilgti izpaužas vīndaru prasmes un tradīcijas veidot apburošu dzērienu ar nobriedušu bumbieru un saldas medus kāres salikumu aromātā, kas lieliski sabalansēts ar zaļo ābolu un citrusu pieskaņu garšā, neizmantojot ozolkoku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko