Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Introverti darbinieki - komandas darbā vērtīgāki

Ekstraverti cilvēki darbā ilgtermiņā var nebūt tik veiksmīgi kā introverti darbinieki, kas mēdz būt klusi, neirotiski, noraizējušies par to, ko citi par viņiem domā, rāda kāds pētījums ASV.

Ekstravertie ar savu atvērto un dzīvīgo personību spēj atstāt lielisku pirmo iespaidu, tomēr šī vērtība un reputācija darbā ar laiku nodilst, norāda Korina Benderska, asociētā vadības zinību profesore Kalifornijas Universitātē Losandželosā. "Ekstravertie bieži vien liek sevī vilties, kad kļūst par daļu no darbinieku komandas. Tā vietā, lai komandā smagi strādātu un daudz ieguldītu, viņu vājā puse nereti ir neprasme klausīties un sadarboties" saka profesore. Savukārt introvertie darbinieki komandā tiešām cenšas paveikt maksimālo, jo viņiem rūp pārējo domas, turklāt viņi labāk spēj iedomāties sevi kāda cita ādā.

Līdz ar to uzņēmumiem, pieņemot darbā ekstravertos, jo viņi darba intervijā visus apbūruši, tomēr būtu jāaizdomājas arī par to, cik vērtīgi šie darbinieki būs kā komandas spēlētāji, raksta portāls Usatoday.com. Tajā pašā laikā darba devējiem arī jācenšas panākt, lai introvertais darbinieks spētu maksimāli izmantot savu potenciālu un atraisīties, piemēram, drošāk izsakot savus ierosinājumus kādu darba jautājumu risināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko