Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Astrīdas Lindgrēnas jaunība

Otrdien, 2. oktobrī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Astrīdas Lindgrēnas jaunība.

Kad Astrīda Lindgrēna vēl bija pavisam maza, viņu dziļi skāra kāds notikums. Brīnums un posts iespaidoja visu viņas dzīvi. Šis notikums viņu izveidoja par vienu no mūsu laikmeta iedvesmojošajām sievietēm un par rakstnieci, kuru ar laiku iemīļoja visa pasaule. Šis ir stāsts par laiku, kad par spīti tam, ko atbilstoši laika garam gaidīja no jaunās Astrīdas, un reliģiskajai audzināšanai, viņa nolēma izrauties no sabiedrības normu važām un sekot savai sirdij.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 28. septembra.

Vairāk par filmu iespējams uzzināt kinoteātra mājaslapā, savukārt ar kinokritiķes Ditas Ritumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit.


Kinoseansa apmeklētāji par filmu:

Atrauti no Astrīdas talantiem, filma parāda viņas vētraino jaunību, kas varēja beigties dažādi, bet par laimi bērniem un pasaulei sagādāja unikālu rakstnieci.

Jurģis Sīpols

Emocionāli piepildīta, sirsnīga un ļoti aizkustinoša filma. Ļauj saprast, ka nekad nevajag padoties un censties tomēr dzīvot saskaņa ar savu sirdi. Teicama aktierspēle. Ļoti labprāt baudītu turpinājumu par rakstnieces dzīvi.

Diāna Auziņa

Astrīda Lindgrēna ir mana mīļākā bērnu rakstniece. Pēc šīs filmas es viņas grāmatas mīlu vēl vairāk.

Ilma Rugāja

Spēcīga filma par stipru sievieti un izcilu personību. Visu filmu noraudāju. Ir ko padomāt...

Vivita Berne

Es esmu bērns, bet man patika ļoti, ļoti.

Katrīna

Lieliska filma! Man ļoti patika aktrises tēlojums, varēja izjust viņas sāpes un pārdzīvojumus. Iedvesmojos izlasīt kādu viņas grāmatu.

Ginta Zariņa

Ļoti laba filma!

Lidija

Ļoti jauka filma. Ļoti patika!

Māris Liepa

Ļoti aizkustinoša filma. Tagad sprotu, kāpēc dažas viņas grāmatas ir tik skumjas.

Dace Spudas

Jauka filma, pilna ar dzīves īstenību.

Ārija Tivuma

Laba filma. Ļoti melodramtaiska.

Jevgēnija Mihailova-Liepa

Brīnišķīga, viegli uztverama filma. Teicams kostīmu mākslinieka darbs!

Gita Kalvāne

Paldies filmas veidotājiem un jums par iespēju noskatīties brīnišķo stāstu, kas aizkustināja (jāatzīst A. Lindgrēnas biogrāfiju nezināju), bet viņas darbi ir tuvi un mīļi.

Lelde Strazdiņa

Apbrīnojama attiecību filma. Tāda vecuma bērniem teicami nospēlētas lomas.

Agris Sutra

Paldies! Lieliski! Kā mana dzīve!

***

Man ļoti patika. Ļoti smaga filma, ko grūti pāris vārdos komentēt. Par morāles vērtībām, no kurām nekad un nekādos apstākļos nedrīkst atkāpties. Lai uzrakstītu kaut ko vairāk, vispirms viss ir jāpārdomā.

Vija Ose

Īsta Eiropas kino filma šī vārda labākajā nozīmē – saturs, sižets, aktieri un skaudri patiess stāsts par tapšanu – vispirms īsta cilvēka. Pilnasinīga rakstniece caur patiesību sevī to prot iedot citiem...

Elga 

Filma uz kuru atnākot nezini, ko sagaidīt, kaut gan esi bērnībā lasījis Brāļus Lauvassirdis. Stāsts par ģimeni, par cilvēkiem, kas stingri stāv uz savas zemes, par mīlestību. Paldies, Astrīda!
Jānis Švinka

Filma patika. Viss tajā nostrādāts kā nākas (kā teicamnieka mājasdarbs) - kompozīcija, sižets, aktierspēle u.c. Īpaši mani iespaidoja izteiksmīgais laikmeta vides atveidojums - pa īstam varēja iejusties 20. gadsimta sākuma Skandināvijā, un tas bija patīkami - man kaut kas tuvs, pat tuvāks par mūsdienu realitāti. Pozitīvi, ka filmu veidojot iztikts bez pārspīlējumiem un samākslotības. Patīkama pēcgarša no filmas man ir vēl nākamajā dienā. Paldies par iespēju noskatīties filmu!

Sandra Apele

Jā, tas nu ir skaidrs – ja jums pēkšņi ienāk prātā iet uz baznīcu, labāk kāpiet kokā! Taisni brīnums, cik izveicīgi šī iestāde mūžīgi ir bāzusi savu nebūt ne tik nevainojamo degunu citu privātās dzīves darīšanās un stīvi kaulainas morāles pirkstiem apgrābstījusi katru pieejamo objektu. Vājākie nojūdzas, stiprākie sāk rakstīt bērnu grāmatas, kuras turpmāk mēs lasām bībeles vietā.

Ingrīda Stepule

Paldies par iespēju redzēt šo aizkustinošo un sirsnīgo stāstu, ko iedvesmojis Astrīdas Lindgrēnas dzīvesstāsts. Tas noteikti lika savādāk paskatīties uz iemīļoto rakstnieci un labi zināmajām grāmatām.

Anda Spruģevica

Stāsts par to, kā saglabāt dzīvu savu iekšējo bērnu, kad apstākļi ir skarbi un jākļūst pieaugušam ātrāk nekā gaidīts. Un nekad nesapīties ar gļēviem vīriešiem.

Amanda Vilimane

Nebiju gaidījusi, ka tik ļoti jutīšu līdzi filmai, nekad nebiju pētījusi Astrīdas Lindgrēnas personību. Viņa ir cīnītāja, uzmeklēšu mājās grāmatu plauktā kādu viņas grāmatu, pārlasīšu. Labāka filma nekā biju gaidījusi.

Santa Balaša

5 zvaigznes! Paldies!

Irēna Ozerska

Man bija interesanti, jo nezināju šo Astrīdas Lindgrēnas dzīves aspektu. Tomēr man ļoti pietrūka sasaistes ar rakstnieces talantu un vai šie jaunības notikumi to būtu kā ietekmējuši . Piemēram, Pepija Garzeķe tika pieminēta tikai pašās beigās titros. Domāju, ka filma būtu daudz vērtīgāka, ja paralēli redzētu viņas talanta attīstību.

Ieva Baranova 

Ļoti, ļoti sirsnīga filma! Paldies!
Sarmīte Freiberga

Paldies par ieskatu azartiskās brīvdomātājas dzīves līkločos. Ikvienam biogrāfiskam inscinējamam ir liela vērtība. Labi aktieri. Laba filma.

Mārīte Krūzkopa

Patika filma. Par dzīves vērtībām un piedošanu. Bērnībā lasīju Astrīdas grāmats. Raudāju pie Brāļiem Lauvassirdīm. Esmu bijusi Lindgrēnas muzejā, tagad aizbraukšu vēl, bet nu jau ar citu redzējumu. Skaista filma, skaisti aktieri.

Ilze Ozola

Man filma patika ar savu vienkāršību, patiesumu. Ir jādzīvo dzīve tā kā liek sirds. Nav jābaidās un ir jāuzdrīkstas. Es sen nebiju tik patīkami pavadījusi laiku, skatoties patiesi labu kino.

Ingrīda Stūre

Ļoti iedvesmojoša filma. Par uzdrīkstēšanos, par ticību sev un saviem spēkiem. Par alkām pēc brīvības un iziešanu ārpus rāmjiem, sabiedrības uzliktajiem standartiem. Cīņa par savu dzīvi un esību. Astrīda iedvesmo un caur viņas stāstu arī daudzas sievietes ir spējušas noticēt sev. Paldies! Ļoti vērtīga. Balzams dvēselei.

Ilva Putniņa

Jauna iepazīšanas ar Astrīdas Lindgrēnas varoņu saknēm. Ceļojums laikā.

Sandra Risberga

 


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko