Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mūzikas žurnālists: Nešķiet, ka festivālam Jaunais vilnis būtu kāda vērā ņemama kvalitāte

"Man festivāls Jaunais vilnis nešķiet uzmanības vērts. Varbūt kādreiz ar kādu īsu programmu tur reizēm arī uzstājas kāds labs viesmākslinieks, taču tā kā līdz šim tas viss ir noticis zem fonogrammas, tad tas nav nopietni," tā portālam Diena.lv 23.jūlijā sākušos festivālu_ Jaunais vilnis _vērtēja mūzikas žurnālists Uldis Rudaks. Portāla Diena.lv aptaujātie mūzikas eksperti un žurnālisti atzina, ka festivālu neuzskata par būtisku notikumu Latvijas mūzikas dzīvē.

U.Rudaks jautāts, kas ir festivāla galvenā mērķauditorija, atbildēja, ka tie ir krievvalodīgie, kurus interesē šāds Krievijas televīzijas rīkots pasākums. "Ir jau labi, ja kādu mūsu dziedātāju pamana Krievijā, taču, piemēram, grupai Prāta Vētra izdevās iekļūt Krievijas apritē bez kāda Jaunā viļņa." U.Rudaks arī atzina, ka Latvijas mūzikas dzīve neko nezaudētu, ja šāds festivāls Latvijā nenotiktu.

Mūzikas žurnālists un dīdžejs Toms Grēviņš portālam Diena.lv atzina, ka festivālu nekā nevērtē, "jo es, tāpat kā lielākā daļa Rietumeiropas cilvēku, nepazīstu tās grupas un tos dziedātājus, kas šajā festivālā uzstājas. Tik pat labi šāds pasākums varētu notikt arī Maltā vai Itālijā, vienkārši mums pagaidām ir vislētākās cenas".  T.Grēviņš arī stāstīja, ka tikko atgriezies no lielākā un nozīmīgā mūzikas festivāla Baltijā Positivus un "visi pārējie festivāli ir tam pakārtoti".  T.Grēviņš arī norādīja, ka Jaunais vilnis ir klasificējams kā "subkultūras izpausme".

Muzikoloģe Daiga Mazvērsīte portālam Diena.lv atzina, ka par Jauno vilni nevar pateikt neko, jo tam līdzi neseko. Arī mūzikas žurnāliste, žurnāla Mūzikas Saule redaktore Dace Volfa portālam Diena.lv norādīja, ka šis pasākums neietilpst viņas interešu lokā, "es neesmu uz viena viļņa ar cilvēkiem, kas tur piedalās".

Dziesmu autors un producents Guntars Račs portālam Diena.lv uzsvēra, ka Latvijas šovbizness neko nezaudētu, ja šāds festivāls mūsu valstī nenotiktu. "Tur galvenais ir nevis muzikālās kvalitātes, bet kādi viesi tur piedalīsies un kas sēdēs žūrijā."

Mūzikas kompānijas Baltic records group pārstāvis Arvīds Mūrnieks portālam Diena.lv Jauno vilni raksturoja kā "glamūrīgu rotaļāšanos un krāsainu un nedabīgu tingeltangeli". "Tā ir spēle bez nosacījumiem un skaidri saprotamiem kritērijiem. Tā, piemēram, nav skaidrs, kāpēc piedalās tieši tie dziedātāji, nevis citi. Kāpēc tieši šīs valstis, nevis citas. Kāpēc šogad, piemēram, piedalās Kuba nevis Jemena? Tā ir tāda rotaļāšanās, kurai ar veiksmīga PR palīdzību tiek piešķirts glamūrīgums."

Jau vēstīts, ka 23.jūlijā Jūrmalā sākas ikgadējais festivāls Jaunais vilnis, kurš ilgs nedēļu un kurā Latviju pārstāv Pēteris Upelnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko