Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pētījums: 47% Latvijas iedzīvotāju izdara impulsīvus pirkumus

Gandrīz puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju izdara impulsīvus pirkumus, liecina degvielas mazumtirgotāja Latvija Statoil veiktais interneta pētījums.

Tikai 18% no visiem Latvijas pircējiem izdara racionālu izvēli, savukārt 35% pieder pārliecināto jeb kvalitāti mīlošo pircēju tipam.

Latvija Statoil  Komunikācijas vadītājs  Artūrs Eglītis informēja, ka testa ietvaros racionālais (apdomīgais un taupīgais) pircējs tiek raksturots kā cilvēks, kas pirms kaut ko pirkt, vienmēr preces salīdzina, izvērtē un vēlreiz apdomā. Ja kaut kas iepatīkas, apdomīgais pircējs vispirms aiziet mājās, iztēlojas iecerēto lietu tur, un, ja nolemj pirkt, atgriežas veikalā nākamajā dienā.

"Impulsīvais - kaislīgais un spontāni taupīgais - pircējs tieši pretēji ir cilvēks, kas ķer mirkli," norādīja Eglītis. Pēc vina teiktā, šo pircēju iedvesmo atlaides. "Vai šī lieta tiešām viņam ir vajadzīga, dažreiz nemaz nav svarīgi. Viņam patīk pirkt trīs lietas un maksāt tikai par divām. Patīk, ja pirkumam klāt tiek pievienota neliela dāvaniņa. Iepirkšanās ir sports, kurā uzvar ātrākais! Tomēr dažreiz spontānais pircējs pieķeras santīmam, bet palaiž garām latus, komfortu un prieku,"  raksturoja Eglītis.

"Pārliecinātais un kvalitāti mīlošais pircējs vienmēr dara to, ko uzskata par labāku. Viņu neietekmē gaušanās par grūtajiem laikiem. Viņam ir sava pieeja naudai un taupīšana tajā nespēlē pārāk lielu lomu. Viņš zina, ka nauda piesaista naudu, izvēlas to, kas patīk un atpakaļ neskatās,"  informēja Eglītis.

Latvija Statoil testu aizpildījuši 19,3 tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko