Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Septembrī iznāks jauna Džeimsa Bonda sērijas grāmata

Jaunākajā Džeimsa Bonda sērijas romānā Solo pasaulslavenais spiegs dosies nesankcionētā misijā, pirmdien paziņoja grāmatas autors Viljams Boids.

Grāmatā, kuras darbība norisinās gan Āfrikā, gan Eiropā, gan arī ASV, Bonds ir 45 gadus vecs. "Apstākļi sakrīt tā, ka Bondam vienam jādodas nesaskaņotā misijā. Viņš ir pilnībā gatavs uzņemties atbildību par tādu pārdrošību," stāsta autors. "Tas notiek 1969.gadā. Nav nekādu triku, tas ir īsts spiegu romāns, un ir iemesls, kāpēc es izvēlējos tieši šo gadu."

Izdevniecība Jonathan Cape, kas publicēja franšīzes autora Iana Fleminga darbus, jauno sējumu Lielbritānijā laidīs klajā 26.septembrī. ASV un Kanādā grāmata iznāks 8.oktobrī.

Boids ir sarakstījis divus spiegu romānus, taču Solo būs viņa pirmā grāmata par Džeimsu Bondu. "Bonds nav tikai supervaronis. Viņam ir trūkumu un vājības, viņš pieļauj kļūdas. Tas ir iemesls, kāpēc Flemings bija ģeniāls," viņš teica.

"Mani interesē cilvēks," turpina rakstnieks. "Man bija jāizdomā ļaundaris un vairāki pretinieki. Es izdomāju divas ļoti interesantas sievietes, ko viņš satiks un ar kurām viņam būs attiecības. Man bija jāpiepilda romāna pasaule ar manas iztēles tēliem, nevis tikai tiem, ko izgudroja Flemings."

1953.gadā Flemings sarakstīja savu pirmo romānu par Džeimsu Bondu Casino Royale. Līdz viņa nāvei 1964.gadā sērijā bija iznākušas 11 grāmatas. To pēc Fleminga mantinieku aicinājuma turpināja dažādi rakstnieki.

Bonda romāni ir viena no pazīstamākajām grāmatu sērijām pasaulē. Visā pasaulē līdz šim izdoti vairāk nekā 100 miljoni Bonda grāmatu.

Populāra ir arī filmu franšīze par slavenā spiega piedzīvojumiem. Jaunākā daļa Skyfall (Operācija "Skyfall") ar aktieri Danielu Kreigu galvenajā lomā kļuva par pirmo Bonda kinolenti, kuras globālie kases ieņēmumi pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru (537 miljonus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko