Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sestdien Mežaparkā auto sacensības Dzintara Volga

16.jūnijā Mežaparkā jau otro gadu pēc kārtas norisināsies antīko automašīnu parāde un sacensības ar nosaukumu Dzintara Volga. Sacensību skatītājiem Lielajā estrādē tiks piedāvāti ne tikai spraigi braucieni, bet arī izklaides 60.,70., 80. gadu noskaņās - uzstāsies vokāli instrumentālais ansamblis, varēs baudīt padomju laiku gardumus - īstu kvasu un kūpinātas vistiņas. Pasākuma laikā Mežaparkā tiks atklāta vēsturiskā, 1963.gadā rīkoto sacensību Dzintara Volga starta līnija.

Antīko automašīnu parāde sāksies plkst.11.30 laukumā pie kafejnīcas Meža puķe, kurai sekos vēsturiskās starta līnijas un trases piemiņas plāksnes atklāšana, kā arī Volgu goda aplis pa vēsturisko Mežaparka trasi.

Sacensību pirmie braucieni sāksies plkst.14.00. Biļetes uz pasākumu iespējams iegadāties Biļešu Paradīzes kasēs.

Kā zināms, Dzintara Volga savulaik bija vienas no populārākajām šosejas autosacīkstēm Padomju savienībā, kas 80. gados pulcēja desmitiem tūkstošu skatītāju un kurās piedalījās slavenākie PSRS autosportisti. Pirmās Dzintara Volgas sacensības notika 1963. gadā, kad Rīgas taksometru parka fiziskās kultūras kolektīvs organizēja automobiļu ātrumsacīkstes. Tās norisinājās Mežaparkā pa asfaltēto celiņu apļiem, kur pirms kara atradās motociklu trase. Vēlāk sacensības tika organizētas Biķerniekos un bijušajā Rīgas hipodromā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko