Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šonedēļ Rīgā skatāma grezna īrisu izstāde

No 7.līdz 10.jūnijam Rīgā, lielveikalā Spice Home būs aplūkojama krāšņa īrisu izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Gladiolu draugu klubu. Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvātas gandrīz 200 īrisu šķirnes. 

Galvenā uzmanība izstādē tiks vērsta Latvijā selekcionētajām šķirnēm - interesentu vērtējumam tiks nodotas jaunas šķirnes, kas vēl nav ievietotas īrisu katalogos un pieejamas ziedu audzētājiem, informēja izstādes rīkotāji. Izstādes ietvaros tiks atklāts arī īpašs stends ar vietējās selekcijas hibrīdiem, kuriem apmeklētāji varēs dot nosaukumus. Izvēlēto vārdu autori kā balvu savā īpašumā iegūs pirmo stādu.

Izstādē būs vairāku īrisu kolekcionāru un četru Latvijas selekcionāru – Laimoņa Zaķa, Aleksandra Muhlinkina, Ilgas Vinķeles un Andreja Bērziņa – radītie ziedi. Šie īrisu eksperti kopumā radījuši 150 jaunas šķirnes, kurām doti tādi skaisti vārdi kā Vīzija, Milžu Cīņa, Vīru Spēles, Bērnības Sapņi, Ceriņu Aleja, Sapņu Zeme.

"Īrisi pārsvarā aug siltās zemēs kā Francija, Itālija un Amerika. Šīs šķirnes Latvijas apstākļos bieži nepārziemo un neizaug tik krāšņi kā cerēts, tādēļ selekcionējam jaunas, kas mūsu apstākļos var plaukt un zelt. Selekcionāru galvenais mērķis ir radīt izturīgas un bagātīgi ziedošas jaunšķirnes, kas atbilst Latvijas klimatam un vienlaicīgi var konkurēt pasaules līmenī ar ziedu lielvalstīm," pavēstīja Latvijas Gladiolu draugu kluba prezidents Laimonis Zaķis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko