Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vai noskujot matus tie ataugs kuplāki?

Man bērnībā vecvecāki bez mammas ziņas nodzina matus, tāpēc tagad man esot skaistās lokas. Man tik tiešām ir biezi un skaisti mati. Tagad nevaru saprast vai savam bērnam ar griezt matus uz nulli. Vai tas tiesa, ka nodzenot matus bērnam līdz gada vecumam tie ataugs biezāki? jautā Anita.

Pērs, frizieris:

Pāris reižu matus esmu noskuvis pats. Jā, pirmajā brīdī šķiet, ka tie kļūst veselīgāki un matu ir vairāk, bet tad, kad tie ataug, izrādās, ka ir tik pat daudz kā bija. Matu kuplums, biezums ir ģenētiski noteikts. Matu biezumu vai struktūras maiņas nevar ietekmēt ārēji apstākļi, piemēram, kā matu nodzīšana uz nullīti. Mati saistīti ar mūsu hormonālo sistēmu. Tāpēc hormonu ietekmē tie mainās, piemēram, 18 gadu vecumā - paliek plānāki vai sāk lokoties. Zināms, ka plikpaurība vīriešiem nāk vairāk pa mātes līniju. Ja mātes tēvam vai brāliem tā ir, tad pastāv lielāka iespējamība, ka bērniem būs plikpaurība.. Matus var atveseļot lietojot piparmētru ekstraktus. Tie silda ādas galvu un stimulē asinsriti.

Anita Ābelīte, dermatologs Lāzerplastikas klīnikā:

Tas ir tautas ticējums, ka bērnam līdz gadam noskujot matus tie ataugs biezāki. Protams, noskujot matus var rasties sajūta, ka tie ataug skaistāki, kuplāki, biezāki, jo bērnam tiek noskūti pūkmati. Bet pūkmati mainītos paši par sevi - tā struktūra kļūtu biezāka, stingrāka līdz ko bērns sāks saņemt pilnvērtīgāku uzturu - ne tikai mātes pienu.  Zinātniski sakarībai starp matu skūšanu un augšanu nav pamatojuma. Matu augšanu nosaka cilvēka hormonālā sistēma.

Sūti savu jautājumu uz [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko