Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Veterinārārstu biedrība noraida soctīklos izskanējušās bažas par iespējamu suņu saindēšanu

Pretēji vairāku suņu īpašnieku bažām par to, ka to mājas mīluļus kāds tīši saindējis, Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB) šādus pierādījumus nav guvusi un norāda, ka suņu īpašnieku minētās pazīmes ir kādas citas saslimšanas cēlonis, kas tautā saukta par jenotsuņu paralīzi, aģentūru LETA informēja LVB.

LVB atgādina, ka sociālajos tīklos izplatījušās ziņas par, iespējams, tīšu suņu indēšanu. Tomēr biedrībai joprojām nav pierādījumu, kas liecinātu par suņu indēšanu, toties veterinārārstu uzmanības lokā pēc šī gadījuma ir nonākuši vairāki suņi, kuru saslimšanas pazīmes varētu likties līdzīgas indēšanai.

LVB norāda, ka sasirgušo suņu saimnieki sūdzējušies, ka dzīvnieki zaudējuši koordināciju, nav varējuši pastaigāt. Piemēram, bijis kāds gadījums, kad suns nespējis norīt barību un suņa zarnas nedarbojušās, kā rezultātā nācies taisīt klizmas, izspiest urīnpusli ar rokām, tomēr izveseļošanās ir iespējama.

Veterinārārsti skaidro, ka ar šādām pazīmēm izpaužas poliradikuloneiropātija, kas tautā saukta par jenotsuņu paralīzi. Slimība raksturīga ar paralīzi, kura parasti sākas no pakaļdaļas un pakāpeniski pārņem arī priekškājas un kaklu, galvu. Slimajam sunim muskuļi kļūst vāji, ļengani, mainās balss, tas nespēj pats pakustēties, taču apetīte parasti ir saglabāta un vēdera izeja arī nav traucēta. Pazīmes attīstās ļoti strauji - dažu dienu laikā suns var palikt guļošs, kas īpašniekos parasti izraisa lielu satraukumu un var radīt iespaidu par saindēšanos. Tajā pašā laikā slimības laikā nodrošinot salīdzinoši vienkāršu aprūpi, slimībai seko pilnīga atveseļošanās dažu nedēļu līdz mēnešu laikā. Šādi gadījumi bijuši arī citus gadus, norāda LVB.

Veterinārārsti gan piebilst, ka līdzīgas pazīmes ir arī dažām citām slimībām - ērču paralīzei un botulismam, kas arī ir ar akūtu gaitu, taču pirmais cēlonis ir ērču piesūkšanās, bet otrais cēlonis ir ar klostrīdiju botulinum aptraipītas barības uzņemšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko