Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Aicina pieteikties brīvprātīgos darbam Dziesmu un deju svētkiem

Pirmdien, 30. aprīlī, noslēgsies pieteikšanās brīvprātīgo darbam XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos, kas norit sadarbībā ar Labklājības ministriju. Pieteikties Dziesmu un deju svētku brīvprātīgā darbam var, aizpildot elektronisku anketu interneta platformā Brivpratigie.lv.

Svētku laikā plānots nodarbināt vairāk kā 1000 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk tiks iesaistīti organizatoriskos procesos Svētku nedēļas laikā.

Potenciālajam brīvprātīgajam jābūt gatavam veltīt vismaz 20 stundas brīvprātīgā darba veikšanai, kas pakārtotas Svētku rīkotāju sastādītajam grafikam. Tiek aicinātas pieteikties personas vecumā no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja) ar labām latviešu valodas zināšanām, (atsevišķiem papildus darbiem – arī ar angļu, krievu un citu svešvalodu zināšanām).

Katram brīvprātīgajam Svētkos tiks nodrošināta ēdināšana, ja tiks veikts darbs ilgāk nekā 4 - 5 stundas, būs nodrošināta iespēja bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu, tiks izsniegta Svētku ID karte un darba atribūtika.

"Man liekas, tā ir tāda goda lieta - būt Svētku dalībniekam. Ja neesi ne dejotājs, ne dziedātājs, bet kā brīvprātīgais, tu vari piedalīties un dot savu artavu, lai šie svētki izdodas lieliski. Mana mazā brīvprātīgo definīcija ir - tā saturīga laika pavadīšana sabiedrības labā," stāsta virsdirigents un brīvprātīgo idejas nesējs Ints Teterovskis.

"Pārliecība, ka jūs būsiet ielikuši šajā kopīgajā  tautas plūsmā, tautas tradīcijā savu artavu, tā ir, man liekas, neatsverama. Un, protams, jūs noteikti sajutīsiet gan Deju svētku, gan Dziesmu svētku kopīgo, iekšējo atmosfēru," saka deju lielzuveduma Māras zeme virsvadītājs Agris Daņiļevičs.

"Pat tad, ja tu esi dejotājs, Daugavas stadionu redzi tikai no viena aspekta, un tas ir viss. Bet tad, kad kļūsti par brīvprātīgo, redzi pilnīgi citas puses, pilnīgi citus cilvēkus. Galvenais iemesls, lai kļūtu par Svētku brīvprātīgo, ir iespēja šo pasākumu izbaudīt ne tikai no skatītāju viedokļa, bet zināmā mērā iejusties arī dalībnieka un organizatora ādā, un redzēt, kā šis pasākums tiek rīkots," tā iepriekšējo Dziesmu un deju svētku brīvprātīgais Mārtiņš Lācis.

"Dziesmusvētkos esmu ieguvusi draugus uz mūžu. Ikvienam jaunietim, kurš par iespēju studēt kaut ko kultūras laikā, nav labāka veida, kā iemācīties, apgūt un saprast. Tās ir lieliskas emocijas. Nāc un piedalies! Tev ir jābūt daļai no mums!" aicina 2013. gada Dziesmu un deju svētku brīvprātīgā Māra Zukule.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.

Top komentāri

Vai
V
dziesmu svētku zicpriekšsēdētāji arī strādā par brīvu vai tomēr saņem kādus nieka pārdesmit tūkstošus atalgojumā?
Neprāts!
N
Kas tad notika ar valsts milzīgām dotācijām no latviešu nodokļu maksātāju artavas, ko KM bez jēgas tērē? Apsīka?
eiriks
e
Tagad par visu ir jāmaksā un pat pirkstiņa nepakustināšu lai darītu kaut ko par brīvu. Jūs paši to gribējāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko