Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Balets gan dzīvē, gan filmās un izstādē. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla nagla – viesu izrādes

No 5. līdz 30. oktobrim 27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls (SBBF) Rīgā, Rēzeknē, Preiļos un Ventspilī piedāvās aizraujošas norvēģu un portugāļu laikmetīgā baleta viesizrādes, baleta simtgadei veltītu izstādi un divus filmu seansus.

Izstādē Latvijas Nacionālā baleta simtgades lidojums Mencendorfa namā jau no šodienas var apskatīt gan Eiženijas Annas Freimanes, Andra Tones un citu fotogrāfu iemūžinātās baleta izrādes, gan Annas Priedes, Janīnas Pankrates, Veltas Vilciņas un citu Latvijas baleta zvaigžņu fotogrāfijas, kā arī kostīmus no baletu iestudējumiem.

Tradicionālajā festivāla atklāšanas labdarības koncertā, kas notiks tirdzniecības centra Origo jaunā korpusa ātrijā (ieeja no Elizabetes un Satekles ielas stūra), 7. oktobrī plkst. 17.00 piedalīsies akordeoniste Inita Āboliņa, Rīgas Horeogrāfijas skolas, Tāļa Sila Baleta akadēmijas, profesionālās ievirzes deju skolas Benefice un deju skolas Karuselis audzēkņi, deju grupa Buras, kā arī Latvijas Nacionālā baleta solisti. Pēc tam Baleta kino naktī Latvijas baleta kods kinoteātra Splendid Palace Velvju zālē plkst. 20.00 varēs noskatīties Agitas Cānes filmu Dzīve baletā – 80. gadu Latvijas baleta zvaigznes un Laimas Žurginas dokumentālo filmu Dānija – Latvijai par labdarības koncertu Tivoli koncertzālē Kopenhāgenā ar Latvijas baleta māksliniekiem no visas pasaules.

Jo Stromgrena modernā baleta kompānija no Norvēģijas festivāla atgriežas ar izrādi The Loft (Bēniņi), kas ar karātavu humoru apspēlē cilvēciskos aizsardzības un izdzīvošanas mehānismus. Viesizrādes notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 13. oktobrī plkst. 20.00 un Preiļu novada Riebiņu kultūras namā 15. oktobrī plkst. 19.00. Savukārt 21. oktobrī plkst. 19.00 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors, un 24. oktobrī plkst. 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī, ar izrādi Romeo un Džuljeta viesosies modernā baleta kompānija Quorum Ballet no Portugāles. Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, 28. oktobrī gaidāma koncertprogramma Vārds Latvijas jaunajiem horeogrāfiem.

Festivāla noslēgumā kino seansā Nakts ar balerīnu 29. oktobrī plkst. 20.00 kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē varēs noskatīties divas filmas: vienā iemūžināts horeogrāfa Aleksandra Ekmana un komponista Mikaela Karlsona laikmetīgā baleta iestudējums Sapnis vasaras naktī Zviedrijas Karaliskā baleta izpildījumā (2015), otrā – Gulbju ezers (2021), kura horeogrāfs Andželins Prelžokāžs un režisors Tomijs Paskāls uzsver nepieciešamību glābt dzīvo dabu.

Vairāk informācijas – www.ballet-festival.lv.
Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja