Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koncertzālē Tu jau zini kur notiks laikmetīgās dejas izrāde Rokzvaigzne

Koncertzālē Tu jau zini kur (Tallinas ielā 10), 1. un 2.decembrī plkst.18 notiks Agneses Bordjukovas un Lindas Krūmiņas laikmetīgās dejas izrādē Rokzvaigzne, informēja izrādes pārstāve Ina Ločmele.

Izrāde Rokzvaigzne ir ironisks skatījums par mūsdienu sabiedrību un indivīdu vēlmi pēc uzmanības, pieprasot to dažādos veidos, aktīvi eksponējot sevi, savu ikdienu, ķermeni publiskajā telpā, piešķirot ikvienai detaļai notikuma vērtību.

Autores – Linda Krūmiņa un Agnese Bordjukova vērš uzmanību uz lietām, ko vairums cilvēku labprāt eksponē, bet kas savukārt ir tās, ko izvēlamies nerādīt? Kādu līdzekļu arsenāls mīt cilvēka ķermenī, lai gūtu un noturētu uzmanību? Izrādes saturs un kustību materiāla atslēgas lielā mērā balstītas uz abu autoru interesi par cilvēka ķermeni kā materiālu.

Lai pēc iespējas pietuvinātos idejai, ka viss, ko kāds cilvēks dara, ir uzmanības vērts, autores pašas veido gan koncepciju, gan horeogrāfiju, gan arī video un skaņas ainavu, kā arī gaismu partitūru.

''Rokzvaigzne ir ironija par cilvēka dabisko, bet bieži pārspīlēto vajadzību pēc uzmanības. Rokzvaigzne ir arī iekšējā enerģija, kas mīt katrā no mums, un, to apzinoties, mēs varam spīdēt. Tā aicina domāt par to, ka visi esam vienlīdz īpaši un tajā pat laikā pavisam vienādi savā būtībā un dabā. Fuck yeahhh!!! '' saka Agnese Bordjukova.

Agnese Bordjukova piedalījusies daudzos ārvalstu laikmetīgās dejas un teātra festivālos, meistarklasēs, kā arī saņēmusi apbalvojumus, tai skaitā - Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā’’ par izrādi Bērnības sapnis.

Linda Krūmiņa ir dejas dramaturģe, radio NABA programmas Melnā kaste satura veidotāja un vadītāja. Gan veidojusi horeogrāfiju - laikmetīgās dejas izrādei Istabā (2016.g.), gan dramaturģiju horeogrāfa Tobias M. Draeager (Vācija) izrādē We will be outside later.

Biļetes  uz izrādi pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī pirms izrādes uz vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja