Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spēļu konsoles tavā kabatā

Mobilo platformu niša devusi jaunas iespējas videospēļu izstrādātājiem un ļauj spēlētājiem kļūt mobilākiem

Pēdējās nedēļas videospēļu pasaulē pavadītas karstās diskusijās par nākamās – astoņus gadus gaidītās – videospēļu konsoļu paaudzes iznākšanu. Vieni jaunumus sagaidījuši kā vilšanos, citi – kā kaut ko pašsaprotamu un sen gaidītu. Skaidrs ir viens – kopš laikiem, kad pirkām dzeltenos kārtridžus un spēlējām Contra, daudz kas ir mainījies un tuvākajā laikā mainīsies vēl straujāk. Lielā mērā šīs pārmaiņas ietekmē arī nu jau gigantiskus apmērus ieņēmusī mobilo platformu niša.

Into The Dead ***

Into The Dead ir klasisks zombiju sāgas skrien-šauj paveids, kas neizceļas ne ar izcilu grafiku, ne ar detalizēti iztrādātu stāstu, kas spēlei piedotu papildu vērtību. Taču tās spēja ieraut lietotāju sevis pārspēšanas lokā ir nenoliedzama. Spēles pamatrežīmā nav izdalīti atsevišķi līmeņi. Tajā iestrādātais pamatuzdevums ir skriet, lai izdzīvotu. Izklausās vienkārši, bet tā tas nav. Skrienot jāpamanās izvairīties no neskaitāmiem zombijiem, kuru vienīgais mērķis, pašsaprotami, ir tikt pie jūsu miesas, lai apmierinātu neremdināmo izsalkumu. Jūsu uzvaras mēraukla ir pieveiktie metri, kas nebūt nekrājas ātri vai viegli, un katru reizi, kad tiekat uzvarēts, visu ceļu nākas veikt no jauna. Spēle papildināta ar papildiespējām – ieroci, kuru iespējams gan iegādāties par iekrātajiem punktiem, gan atrast pļavā vai mežā, gan arī ar iespēju sākt skrējienu no 500 metriem. Spēle, lai gan nabadzīga stāsta ziņā, spēj izklaidēt pietiekami ilgi, lai izciestu stundu garu braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā.

NeedforSpeed™ MostWanted *****

Ja zombiji, šaušana un skriešana jums nesimpatizē, iespējams, krietni tuvākas ir autosacīkstes. Kur nu vēl populārāks šīs nišas spēlētājs kā NeedForSpeed! Spēlei ir fantastiska grafika, kas teju pietuvojas aizpagājušās paaudzes kvalitātes līmenim, teicamas vadības iespējas gan izmantojot ekrāna sasvēršanu, gan funkcionālos taustiņus uz ekrāna. Spēlē iekļautie režīmi ir jau ierastie – sacensības grupā, vienam pret vienu, kontrolpunktu sasniegšana un laika sacensības. Katru sacensību beigās, ieņemot kādu no pirmajām vietām, lietotājs saņem līdzekļus autoparka atjaunošanai un uzlabošanai, tādējādi ļaujot veiksmīgi sacensties sarežģītākās sacensībās. Diemžēl vairākkārt nākas atskārst, ka spēlē ir lērums papildinājumu, kā arī "nepieejamu" auto, kuriem var piekļūt, vien tos "iegādājoties". Tas, protams, izraisa vieglu nepatiku. Draudzīgs brīdinājums – spēle ievērojami saīsinās jūsu akumulatora darbības laiku.

Worms 2: Armageddon *****

Grūti iedomāties kādu, kurš ne reizi nebūtu dzirdējis par nu jau leģendāro spēli Worms, kas, šķiet, kopš pirmās daļas iznākšanas 1995. gadā nav mainījusies ne par matu. Arī Worms 2: Armageddon, kas nu sasniedzis viedtālruņu un planšetdatoru lietotājus visā pasaulē, ir izcils piemērs mūžsenajai patiesībai – ja tas nav salūzis, nelabo! Spēles uzdevums: padzīt no savas teritorijas pretinieku komandu, izmantojot neskaitāmus ieročus – superaitas, lielgabalus, beisbola bumbiņas un ko krietni tradicionālāku – granātas un liesmu metējus. Neskaitāmās spēles variācijas ļauj atrast kādu jaunu spēles veidu pat pēc vairāku mēnešu aizrautīgas spēlēšanas. Tas, kas šo spēli padara par "atkarību izraisošu", ir tajā jau vēsturiski iekļautā punktu sistēma un dažādi apbalvojumi, ko lietotājs saņem par īpašiem sasniegumiem – precizitāti, radošumu ieroču pielietojumā un spēles ātrumu. Ja vēlaties atgriezties nesenā pagātnē ar klasiku, tad Worms 2, viennozīmīgi, ir viena no labākajām izvēles iespējām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja