Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdota Lato Lapsas grāmata Muzungu vismelnākajā Āfrikā ar autora fotogrāfijām

Izdevniecībā Dienas grāmata izdota Lato Lapsas grāmata Muzungu vismelnākajā Āfrikā ar autora fotogrāfijām, informēja izdevniecībā.

"Šī ir vismelnākā Āfrika ar vistrakākajiem, visasinskārākajiem, visalkatīgākajiem, vismežonīgākajiem un vienkārši visnešpetnākajiem nēģeriem. Azartiskam un izzināt gribošam cilvēkam Kongo pasniedz pasakainas veltes - vulkāni un gorillas, zelta un dimantu raktuves un pasaules visīstākie džungļi, burvji un sludinātāji, eksotisku diktatoru mantojums un nekur nesastopama korupcija, pavisam īsti pigmeji un par naudu nenopērkama bēgšana no policijas, zvērīgu slaktiņu atskaņas un pasaules garšīgākie mango… tas viss un vēl tūkstoškārt vairāk gaida, vilina un sauc gluži kā bungu rīboņa no džungļiem un hameleona dziesma, signalizējot par medus krājumu tuvumu…

Bet tie visi tādi eksotiski nieki vien ir. Vēl ir tāda lieta, ka tieši Kongo ir tā vieta zemes virsū, kur jau simtiem gadu koncentrējas tumsa un ļaunums. Un tie nav tikai tukši, dzejiski vārdi: tieši Kongo es esmu visciešāk - un ne pēc savas vēlēšanās - ieskatījies Tumsas acīs, un Viņa ir noraudzījusies manī. Pieskārusies, bet šoreiz aizslīdējusi garām. Man vismaz tā šķiet, kaut gan nekad jau droši nevar zināt. Un tas arī ir tas galvenais, par ko es centīšos jums šai grāmatā pastāstīt. Vienalga, burvji vai pigmeji, vulkāni vai dimanti, - visi mani Kongo stāsti tā vai citādi būs stāsti par tumsu. Par tumsu sirdī," raksta grāmatas autors Lato Lapsa.

Izdevniecībā Dienas grāmata iznākušās žurnālista un rakstnieka Lato Lapsas ceļojumu grāmatas: Dzīvības un nāves Disnejlendā, Trīspadsmit Amerikas, Razbainieku salas, Indija ne pa jokam. Un Pakistāna arī, Zem Muhameda bārdas, Zem Muhameda palmas un Brūnās Jaunavas bērni svētās nāves ēnā.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Cieto vāku sējums, 552 lpp., izdota 2022. gada 13. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja