Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ketrīna Ingrema. Tas ir Dalī

Jāņa Rozes apgādā iznākusi ilustrēta grāmata Tas ir Dalī, informēja izdevniecības pārstāve Ieva Krūmiņa.

Grāmata rosina iepazīt slaveno spāņu gleznotāju, vienu no pazīstamākajiem sirreālisma pārstāvjiem pasaulē – Salvadoru Dalī. Popularitāti viņš iemantoja ne vien ar oriģinalitāti mākslā, bet arī ar ekscentrisko, izšķērdīgo dzīvesveidu un ūsām, kas šķietami pretojas gravitācijai. Grāmata par mākslinieka neparasto dzīvi un darbiem ir guvusi atzinību kā "vērtīgs ieguvums jebkurai kolekcijai" (Aestheticamagazine). Bagātīgais vizuālais noformējums to dara īpaši saistošu jauniem, dinamiskiem lasītājiem.

Grāmatā Tas ir Dalī mākslas zinātniece Ketrīna Ingrema atklāj mākslinieka dzīvesstāstu vieglā un humoristiskā manierē, vienlaikus sniedzot vērtīgas norādes par viņa ievērojamākajiem darbiem un tajos apslēptajām nozīmēm. Fantāzijas pasaules burvību pastiprina Endrū Reja asprātīgās ilustrācijas par mākslas ģēnija sadzīvi. 

"Šī grāmata uzrunās un ieintriģēs ļoti dažāda vecuma lasītājus. Tajā burtiski mutuļo bezrūpība, uzdrīkstēšanās, provocējošs gars, apbrīnojama izdoma. Priecājamies, ka latviešu lasītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt šo personību un kultūras fenomenu tik spilgtā, novatoriskā izdevumā, kur vēsturiski fakti  un viedokļi savijušies ar komiksa elementiem. Šķiet, pašam Dalī šāda versija par viņa dzīvi noteikti būtu patikusi," stāsta izdevuma tulkotāja, Jāņa Rozes apgāda izpilddirektore Renāte Punka. 

Ar šo izdevumu Jāņa Rozes apgāds aizsāk ilustrētu grāmatu sēriju par slavenu mākslinieku dzīvi. Turpmāk lasītājiem būs iespēja ielūkoties Endija Vorhola un Vinsenta van Goga radošajos dzīvesstāstos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja