Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Klajā nāk Arta Ostupa dzejas krājums Variācijas par mēness tēmu

Ir pagājuši pieci gadi kopš dzejnieka un literatūrzinātnieka Arta Ostupa dzejoļu krājuma Žesti klajā nākšanas, un nu apgāds Neputns piesaka autora jaunāko – ceturto – dzejoļu krājumu Variācijas par mēness tēmu

"Rakstīdams krājumu Variācijas par mēness tēmu, es meklēju līdzsvaru starp patiesumu un tēlainību. Pirms dažiem gadiem tas vēl būtu pašsaprotami, bet šodienas latviešu dzejas ainavā, kurā arvien biežāk tēlainība pretnostatīta patiesumam, šādi rakstīt šķiet avantūra. Vienlaikus šis krājums ir manu iepriekšējo poētisko meklējumu sintēze: te ir gan dzejproza, gan vārsmas, gan melanholija, gan sirsnība, gan ikdienišķi vērojumi, gan intertekstuāli eksperimenti. Un tas viss caur plastisko "mēness" tēlu, kas manu dzeju savieno ar plašāku liriskās dzejas tradīciju, to reizē turpinot un izsmeļot," tā autors Artis Ostups. 

Savukārt krājuma redaktors dzejnieks un literatūrzinātnieks Kārlis Vērdiņš norāda: "Artis Ostups savā jaunajā krājumā dažādojis dzejas formālo pusi. Savam koncentrētajam, ārkārtīgi ietilpīgajam valodas lietojumam viņš pievienojis aktīvāku vizuālā elementa izmantojumu, kas atsvaidzina un dažādo viņa dzejas vēstījumu. Nezaudējot neko no iepriekšējā krājuma kvalitātēm, dzejnieks uzrāda arī interesi par eksperimentu, tā sagādādams lasītājam vienu otru pārsteigumu." 

Ostupa dzejoļu krājumi saņēmuši un tikuši nominēti dažādām Latvijas literatūras balvām. Viņa darbi tulkoti angļu, vācu, krievu, franču, čehu, slovēņu, horvātu un lietuviešu valodā. 2018. gadā ASV izdevniecība Ugly Duckling Presse izdeva krājuma Žesti tulkojumu.

Krājuma dizainu veidojis Armands Zelčs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja