Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Splendid Palace februārī demonstrēs Jāņa Ābeles filmu 7 miljardi gadu pirms pasaules gala

Sākot ar 2019. gada 1. februāri kinoteātra Splendid Palace repertuārā iekļauta Jāņa Ābeles debijas filma 7 miljardi gadu pirms pasaules gala, informēja kinoteātra pārstāve Zane Arāja.

Filmas stāsts ir par diviem latviešu jauniešiem, kuri sastopas Francijas dienvidos. Viņš studē restaurāciju, viņa – jau sen apmetusies uz dzīvi Marseļā, strādā frizētavā un… ir pārsteidzoši līdzīga tēlam, ko puisis atsedz kādas baznīcas altārgleznas apakšslānī. Pēc īsā romāna Francijā, Leo atgriežas Latvijā un jau atkal satiek Annu, kura ir atgriezusies, par spīti sarežģītajām attiecībām ar Rīgu. Viņu mīlestība uzplaukst, tomēr - jo tuvāk viņi viens otru pielaiž, jo Anna šķiet neaizsniedzamāka.

Latvijā plašākai publikai Jānis Ābele ir pazīstams kā topošās spēlfilmas Jelgava 94 režisors (pirmizrāde gaidāma 2019. gada rudenī), tomēr starptautisku atzinību ieguvis jau ar Latvijas Kultūras akadēmijas filmu režijas maģistra diplomdarbu, spēles īsfilmu – Augstāk par zemi (2015).

Jāņa Ābeles pirmā pilnmetrāžas spēlfilma pārstāv Latvijas kinematogrāfā ne pārāk bieži sastopamo melodrāmas – jeb kā to dēvē pats režisors – mīlasdrāmas žanru, kurš arvien ir vilinošs daudziem kino skatītājiem, tomēr Latvijā šāda satura filmas netiek veidotas bieži.

Šis kino mīlas stāsts sola jauneklīgas un pavasarīgas dvesmas ziemas kino repertuārā. To apliecina arī filmas komanda, kurā sastrādājušies gan jaunie kino veidotāji - režisors un scenārists Jānis Ābele, operators Toms Šķēle, producente Inga Jerzjukova, gan pieredzes bagātie – kā filmas producents Guntis Trekteris, skaņu režisors Ernests Ansons un filmas mākslinieks Jānis Bijubens.

Galvenajās lomās ir divi jaunie Latvijas aktieri Raimonds Celms (Latvijas Nacionālais teātris) un Jana Herbsta (Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris), kuri abi jau uz teātra skatuvēm iemantojuši lielu popularitāti un skatītāju mīlestību. Filmā interesantu tēlu atveidojis arī teātra pazinējiem labi zināmais Liepājas Teātra aktieris Leons Leščinskis. Līdzās viņiem filmā redzams Francijā slavenais režisors Emanuels Murē (Emmanuel Mouret), kura jaunākā filma Žonkjēras jaunkundze (Mademoiselle de Joncquières) viņa dzimtenē jau savākusi vairāk nekā pusmiljonu skatītāju un tiek izrādīta vēl aizvien. Jāpiemin, ka atzītais režisors līdz šim gandrīz nav spēlējis citās filmās, izņemot sevis režisētajās.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja