Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Splendid Palace piedāvā ieskatīties leģendārās aktrises Romijas Šneideres trīs dzīves dienās

No 8. marta kinoteātris Splendid Palace sāks demonstrēt Emīlijas Ātefas spēlfilmu 3 dienas Kiberonā (3Tage in Qiberon, 2018), kas ir stāsts par trim dienām Francijā, kad Romija Šneidere 1981. gadā sniedza pēdējo interviju vācu presei, informēja kinoteātra pārstāve Zane Arāja.

Leģendārā vācu kinoaktrise Romija Šneidere bija slavena jau 15 gadu vecumā un drīz vien kļuva par vienu no visvairāk pieprasītajām savas paaudzes aktrisēm visā Eiropā.

“Man bija svarīgi parādīt sievieti, nevis kinozvaigzni,” par savu filmu saka režisore un scenārija autore E. Ātefa, kas jau jaunībā iepazinusi R. Šneideres daiļradi. Šis ir stāsts par trīs dienām aktrises mūža pēdējā gadā, bet tā nebūt nav parasta biogrāfiska filma. “Es vēlējos koncentrēt uzmanību uz šīm trim dienām Romijas dzīvē, nevis izstāstīt viņas likteni,” teikusi E. Ātefa. 

Filmas Baseins (1969) zvaigznes liktenis bija traģisks. R. Šneidere bija atkarīga no alkohola un trankvilizatoriem. Viņas pirmais vīrs izdarīja pašnāvību. Neilgi pēc pēdējās intervijas, viņas dēls gāja bojā nelaimes gadījumā. Aiz mīlestības pret saviem bērniem aktrise ieradās Kiberonā, lai ārstētu atkarību. Režisore vēlējusies, lai skatītāji filmā redzētu īstu sievieti ar īstām emocijām, nevis slavenas sievietes portretu. “Mana filma ir tikai mirklis viņas dzīvē, kurš ļauj viņai piemirst rūgto likteni.”

Pēdējai aktrises intervijai žurnālā Stern fotogrāfs Roberts Lebeks uzņēma melnbaltas fotogrāfijas, kas kļuva E. Ātefai par filmas iedvesmas avotu. Rakstot scenāriju, viņa tikās ar fotogrāfu, kurš nodeva viņai visus 600 Kiberonā tapušos uzņēmumus. Tieši fotogrāfijas ir melnbaltās filmas pamatā.  “Melnbaltais attēls ļāva man paust to, ka filma ir balstīta reālos notikumos, tomēr ir mākslinieciskas fantāzijas auglis,” stāsta režisore.

Galvenās lomas atveidotājai Marī Boimerei jau kopš 16 gadu vecuma piedāvāta slavenās R. Šneideres loma. Abas aktrises ir neiedomājami līdzīgas, taču Marī līdz šim nevēlējās tēlot biogrāfiskā filmā. Tikai franču producentam Denī Ponsē izdevās viņu pierunāt. M. Boimeres talantīgā spēle nesa viņai panākumus. Vācijas kino balvu pasniegšanas ceremonijā viņa tika atzīta par labāko aktrisi, pretendēja arī uz Eiropas kinoakadēmijas balvu labākajai Eiropas aktrisei. “Es nekad neesmu vēlējusies piedalīties biogrāfiskā filmā, bet mans draugs Denī Ponsē piedāvāja parādīt tikai trīs dienas Romijas dzīvē, tāpēc es piekritu,” aktrise stāsta Fameuz. Režisore apgalvo, ka viņas filma nav iedomājama bez M. Boimeres, kura visu ziedojusi lomai.

Biļetes iespējams iegādāties kinoteātra kasē vai www.splendidpalace.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja