Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aicina uz filmas Bille aizkulišu fotoizstādi

12. maijā plkst. 13 tirdzniecības centrā Riga Plaza tiks atklāta fotogrāfa Jāņa Deinata pilnmetrāžas spēlfilmas Bille aizkulišu fotoizstāde, informēja filmas pārstāve Evita Bērziņa.

Izstādes atklāšanā piedalīsies gan filmas režisore Ināra Kolmane, gan titullomas atveidotāja Rūta Kronberga.

Pasākuma laikā visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā un uzzīmēt savu Leiputriju. Katrs zīmējuma autors piedalīsies izlozē, kurā būs iespējams laimēt ielūgumus uz Multikino Billes seansu.

Atbildot uz filmas skatītāju lūgumiem atklāt, vai filmā redzamā Billes sapņu pasaule ir reāli eksistējoša vieta, filmas režisore Ināra Kolmane atklāj, ka filmēšana notika Katvaru muižas parkā. „Tā ir vieta, kurā es pabiju savā bērnībā un joprojām atceros maģisko, brīnumaino sajūtu, kas mani tur pārņēma. Kad meklējām, kurp Bille varētu doties savās fantāzijās par Leiputriju un kā tur varētu izskatīties, uzreiz atcerējos šo liepu aleju.” Īpatnējais liepu labirints, kur caur koku lapotni vasarās debesis nav saskatāmas, radies kokus apzāģējot, tomēr filmēšanas grupā mēļoja, ka blīvais lapu vainags izveidojies, jo liepas stādītas kājām gaisā – ar saknēm uz augšu. 

Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna Bille motīviem. Tas ir stāsts par bērnību gan lieliem, gan maziem, kas atgādina, ka arī aiz ikdienišķā iespējams pamanīt brīnumus. Nesaņemta mīlestība ģimenē, grūtības iederēties apkārtējā sabiedrībā, apziņa, ka esi savādāka, nespēj atņemt Billei sapņus, viņa nelokās un nelūst, bet atrod pati savu ceļu. Kad mazajai meitenei šķiet, ka mājās atgriezties vairs nedrīkst, Bille ir apņēmības pilna kopā ar draugiem atrast sapņu zemi Leiputriju.

Titullomu filmā atveido Rūta Kronberga, Billes mammas lomā iejutusies Elīna Vāne, savukārt tēvu spēlē Artūrs Skrastiņš. Vecmāmiņas lomu atveido Lolita Cauka. Filmā piedalās arī citi pazīstami latviešu aktieri – Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika, Ilze Vazdika, Dace Makovska, Dace Bonāte, Agris Māsēns, Leons Krivāns un citi.

Filma tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru, Lietuvas Kino centru, Čehijas Kino centru un Latvijas, Lietuvas un Čehijas kino profesionāļiem. Pamata finansējums saņemts Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei. Filmas izplatītājs Latvijā ir kompānija UzKino.

Vairāk par filmu Bille var uzzināt, sekojot līdzi tīmekļa vietnei www.facebook.com/BilleTheFilm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja