Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 1. VIII - 8. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Rotaļlietu stāsts 4.

@@@@

Režisors Džošs Kūlijs.

Vēl viens vasaras piedāvājums ģimenes auditorijai, ko sarūpējusi Holivuda. Filma Rotaļlietu stāsts (1995) savulaik sāka datoranimācijas uzvaras gājienu. Jaunākais Rotaļlietu stāsts godam turpina kādreiz novatoriskā darba tradīcijas. Nevainojams tehniskais izpildījums iet roku rokā ar asprātību, sentimentu un nelielu didaktikas devu. Jau tradicionālo varoņu saimi – astronautu Bazu, kovboju Vudiju u. c. – ir papildinājis jauns personāžs – Dakšiņš, kurš veidots no vienreiz lietojamās plastmasas dakšiņas. Lūk, arī filmas aktuālais ekoloģiskais aspekts!

 

Aģente

@@@

Režisors Juvals Adlers. Lomās Diāna Krīgere, Mārtins Frīmens u. c.

Fakts, ka Aģentes pirmizrāde notika Berlīnes kinofestivālā, šķietami liecina, ka tas ir kaut kas vairāk nekā ierindas trilleris, bet tā īsti nav. Režisoram Juvalam Adleram var izvirzīt dažādas profesionālas pretenzijas, kas neļauj šo darbu uzskatīt par lielu veiksmi. Filma vēsta par slepeno aģenti Reičelu, kura darbojas Teherānā Izraēlas slepenā dienesta uzdevumā. Filmas pamatā ir populārs romāns. Galvenajā lomā – starptautiski pazīstamā vācu aktrise Diāna Krīgere. Aktieru ansambli rotā arī Mārtins Frīmens slepenā aģenta Tomasa lomā.

 

Ātrs un bez žēlastības. Hobss un Šovs.

@@@

Režisors Deivids Līčs. Lomās Dveins Džonsons, Džeisons Steitems, Idriss Elba.

XXI gadsimta komerciālais kino lielā mērā ir balstīts nebeidzamu atkārtojumu un turpinājumu kultūrā. Kāpēc neizsmelt zelta āderi tukšu, ja skatītāji traki mīl kādu konkrētu filmu? Projekta Ātrs un bez žēlastības astotais turpinājums tomēr apliecina tā veidotāju spēju iepumpēt svaigas asinis pat nodrillētā stāstā. Filmas šarmu veido aktieru Džeisona Steitema un Dveina Džonsona tēlotie varoņi un viņu attiecības. Viņu konkurence, asprātīgie dialogi un norišu dinamika cīņā pret Idrisa Elbas tēloto slikto Brikstonu nodrošinās filmai komerciālu veiksmi.

 

Viss izgaismots

@@@@

Režisors Līvs Šreibers.

Seanss kultūras telpā Autentika 2.VIII plkst. 23

Iespēja bez maksas noskatīties savdabīgu, īsti nenovērtētu filmu Everything Is Illuminated (2005), ar kuru režijā debitēja amerikāņu aktieris Līvs Šreibers. Galvenajā lomā – Elaidža Vuds. Viņš tēlo amerikāni, kurš dodas uz Ukrainu, lai atminētu savas dzimtas noslēpumus un atrastu sievieti, kura izglābusi viņa vectēvu no nāves holokausta laikā. Par spīti dramatiskajai tēmai un vēsturiskajam tvērumam, ceļojumā netrūkst ironijas, komisku, absurdu situāciju un patiesas emocionalitātes. Filmas pamatā ir Džonatana Safrana Foera autobiogrāfiskais romāns.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja