Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 1. XI - 8. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Ūteija, 22. jūlijs

@@@@

Režisors Ēriks Pope. Lomās Andrea Bercena, Aleksanders Holmens u. c.

Pēc viena seansa tikko finišējušajā Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā kinoteātros nonākusi viena no gada drosmīgākajām filmām. Tas ir meistarīgi veidots, vienā kadrā uzņemts darbs, kurā restaurēti dokumentāli fakti – Andersa Bēringa Breivīka maniakālais uzbrukums norvēģu jauniešu nometnei 2011. gada 22. jūlijā Ūteijas salā. Filmas veidotāji tās tapšanas gaitā ir sadarbojušies ar traģēdijā izdzīvojušajiem jauniešiem (viņi gan nav filmējušies šajā filmā), tālab nevietā būs iespējamie argumenti par vēl nesenas rētas uzplēšanu un masu slepkavības ekspluatēšanu.

 

Pasakaini bagāti

@@@

Režisors Džonatans Marijs-Ču. Lomās Konstance Vu, Henrijs Goldings, Mišela Jeo u. c.

Elegantais filmas nosaukuma latviskojums noslēpj tās precīzās koordinātes, kuras trāpīgi piedāvā filmas nosaukuma oriģināls Crazy Rich Asians. Šīs izklaidējošās romantiskās komēdijas pamatjēga – tīksmināties par Singapūras miljardieru dzīves stila pārmērībām un smalkajām baudām. Amerikas ķīniete, ekonomikas pasniedzēja no Ņujorkas, dodas ar mīļoto puisi uz viņa dzimteni un soli pa solim sāk apjaust, ka iepinusies miljardieru aprindās. No aktieriem interesanti vērot Mišelu Jeo (Tīģeris un drakons) puiša greizsirdīgās, kategoriskās mātes lomā.

 

Bohēmista rapsodija

@@@@

Režisors Braiens Singers. Lomās Rami Maleks, Lūsija Bointone, Džozefs Mazello u. c.

Tie, kuriem pāri četrdesmit, noteikti gribēs noskatīties filmu par izcilu, dramatisku, kaislīgu personību, kāds bija Fredijs Merkurijs no grupas Queen. Par spīti tam, ka filma ir visai tradicionāls vēstījums par Merkurija ceļu caur ērkšķiem uz zvaigznēm (no bagāžas krāvēja Hītrovas lidostā līdz roka ikonai), tas ir arī stāsts par kaislību, vājību, atkarību bezdibeņiem un rokmūzikas aizkulisēm. Virtuozi veidotais darbs respektē Holivudas biogrāfiskā žanra tradīcijas un atklāj talantīgu, jaudīgu, Fredija lomā sevi dedzinošu aktieri Rami Maleku. 

 

Putina liecinieki

@@@@

Režisors Vitālijs Manskis

Latvijā dzīvojošā Krievijas dokumentālista Vitālija Manska filma aktīvi ceļo pa pasauli un kļuvusi par festivālu hitu. Unikāli materiāli, kurus Manskis uzņēmis, kad Putins nāca pie varas (tolaik režisors būtībā piedalījies viņa mitoloģijas radīšanā), šajā 2018. gadā veidotajā darbā ir kļuvuši par izejvielu iznīcinošam Krievijas varas elites uzšķērdumam. Izmantojot rafinēti veidotu aizkadra komentāru, subjektīvu interpretāciju un paša filmētus arhīva materiālus, Manskis ir radījis iedarbīgu vēstījumu par varu un tās manipulācijas mehānismiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja