Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 12.-19.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Sniegbaltīte un septiņi rūķīši

@@@@@

Režisors Deivids Hends

Unikāla iespēja sagādāt ģimenei brīnišķīgu Ziemassvētku dāvanu – izcilā kvalitātē kinoteātrī Splendid Palace noskatīties Volta Disneja klasisko Sniegbaltīti un septiņus rūķīšus (1937). Tā ir pirmā pilnmetrāžas animācijas filma pasaules kino un Holivudas vēsturē, arī pirmā krāsu pilnmetrāžas filma, kas radīja stabilu un ilgtspējīgu pamatu animācijas attīstībai. XXI gadsimtā ASV pilnmetrāžas animācijas filmas ir populārākas un komerciāli ienesīgākas nekā jebkad, tālab ir vērts atskatīties, kā tas viss sākās un kā Disnejs ir uzvarējis laiku. 

 

Un tad mēs dejojām

@@@

Režisors Levans Akins. Lomās Levans Gelbahiani, Ana Javakišvili u. c.

Zviedrijā dzimušā un augušā režisora Levana Akina filma, kas pretendē uz Oskara nomināciju. Tas ir jauna dejotāja dvēseliskās un jutekliskās nobriešanas stāsts. Varoņa sevis meklējumi dejā un attiecībās šo filmu daudziem liek salīdzināt ar kulta statusu ieguvušo drāmu Sauc mani savā vārdā (2017). Un tad mēs dejojām ir ieguvusi skandāla reputāciju: pirms dažām nedēļām Gruzijā bija iespējami tikai trīs filmas seansi konservatīvo un homofobo sabiedrības grupu pārstāvju histērijas dēļ. Izsmalcināts sajūtu un dejas temperamenta piesātināts darbs. 

 

Princese Šova

@@@@

Režisors Ido Hārs

No 12. līdz 15. decembrim KSunī ir iespēja noskatīties četras Izraēlas filmas. Pamatīgs potenciāls piemīt dokumentālās filmas Princese Šova varonei un arī filmai. Tas ir stāsts par jaunu amerikānieti – "jūtūberi" no Ņūorleānas. Viņa strādā sociālās aprūpes centrā, bet vakaros konstruē pati savu ideālo realitāti, veidojot muzikālus priekšnesumus. Filma kā pierādījums sociālo tīklu spēkam. Tas ir XXI gs. Pelnrušķītes stāsts – vēstījums par meiteni, kura satiek savu princi (šajā gadījumā – cilvēku, kurš palīdz radīt karjeru) sociālajos tīklos. 

 

Kurjere

@@

Režisors Zakarijs Adlers. Lomās Olga Kiriļenko, Gērijs Oldmens u. c.

Holivudas izklaides produkts ar ukraiņu izcelsmes aktrisi Olgu Kuriļenko un britu klasiķi Gēriju Oldmenu galvenajās lomās. Filma gan ātri nogurdina ar nepārvaramu "jau entās reizes bijis un redzēts" sajūtu. Organizētā noziedzība, melnā ādā tērpta skaistule, kura darbojas kā kurjere, pārvadājot bumbas, un pārvalda cīņas mākslu. Šis ārējās dinamikas piesātinātais nieks ir formāla nodeva sievietes spēkam – stipru sieviešu raksturi patlaban kino ir ļoti pieprasīti, un Olga Kuriļenko spēcīgas sievietes lomā spārdās ar eleganci un pašaizliedzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja