Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 13. VI - 20. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Vīri melnā. Globālie draudi

@@@

Režisors Gērijs Grejs. Lomās Kriss Hemsvorts, Tesa Tomsone, Rebeka Fērgusone u. c.

Filmas Vīri melnā (1997) kārtējais turpinājums, kurā no stilīgā un ironijas piepildītā oriģināla gan ir palicis maz – pamatā slepeno aģentu vizuālais veidols un atraktīvie "svešie", kas vairāk atgādina jautrus animācijas filmu tēlus. Aktieru ansamblī ir jāiztiek bez Vila Smita un Tomija Lī Džonsa. Viņu vietu cenšas aizlāpīt Kriss Hemsvorts un Liams Nīsons. Atbilstoši laika garam filmā ir daudz sieviešu lomu, nozīmīgākā no tām – Tesai Tomsonei. Nelielā lomā ir lietuviešu aktrise Aiste Diržūte, kura spēlēja pašmāju grāvējā Nameja gredzens.

 

Dejo ar sirdi

@@@

Režisors Ladislā Šolā. Lomās Rajans Benseti, Aleksija Džordāno u. c.

Pieredzējuša franču teātra režisora Ladislā Šolā debija kino – simpātiska filma par jauniešiem dejotājiem, viņu attiecībām, sapņiem un mērķiem. Interesantākais, ko var meklēt šajā stāstā, kura būtību var noformulēt – "hiphops satiek klasisko baletu", ir dažādu deju stilu un kultūru konfrontācija, kas nosaka jauno dejotāju attiecību dramaturģiju. Aizraujošs ir horeogrāfes Marionas Motēnas darbs – viņa ir strādājusi ar popkultūras zvaigznēm, piemēram, Madonnu. Projektā pārliecina aktieru dejotāju enerģija. Cerams, filma uzrunās jauniešu auditoriju.

 

Suņa ceļojums

@@

Režisore Geila Mankuzo. Lomās Deniss Kveids, Katrīna Preskota u. c. 

Cukursalds, didaktisks Holivudas produkts ģimenes auditorijai. Filmas stāsts ir strukturēts no suņa skatpunkta. Suņu filmā ir daudz, jo sižeta veidošanā izmantots reinkarnācijas motīvs. Suns Beilijs, kuru iepazīstam filmas sākumā, pēc mūža izskaņas atgriežas šajā saulē maza kucēna veidolā, turklāt ne vienu reizi vien. Atšķirībā no suņa (suņiem) filmas varoņi cilvēki ir visai neizteiksmīgi, tie tiek dalīti labajos (Belija saimnieks, kuru spēlē Deniss Kveids, un viņa sieva) un sliktajos (abu mazmeitiņas māte alkoholiķe).

 

Romeo+Džuljeta

@@@@

Režisors Bezs Lurmens. Lomās Leonardo di Kaprio, Klēra Deinsa.

Seanss kinoteātrī Splendid Palace 20.VI plkst. 19

Austrālijas režijas talanta Beza Lurmena Romeo + Džuljeta (1996) ir viena no 90. gadu stilistiski interesantākajām un drosmīgākajām filmām, kurā režisors ir savienojis dramaturģijas klasiku un XX gadsimta nogales popkultūras materiālu. Radikālā, izaicinošā interpretācija savulaik padarīja Lurmenu par globāli pazīstamu režisoru; šis darbs bija nozīmīgs pakāpiens jauno aktieru Leonardo di Kaprio un Klēras Deinsas pieredzē. Filma ir pārliecinošs pienesums mūzikla žanra attīstībā, kurā katrs režisora solis ir konceptuāli pamatots un emocionāli uzrunājošs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja