Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 13. XII - 20. XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Brāļi sisteri

@@@@

Režisors Žaks Odiārs. Lomās Džeiks Džilenhols, Vākīns Fīnikss u. c.

Jūsu uzmanībai filma no Venēcijas festivāla konkursa programmas. Tā kopā ar brāļu Koenu Balādi par Basteru Skragsu teorētiķiem ļāva apcerēt vesterna mūžīgo aktualitāti. Gan Brāļi Sisteri, ko ASV uzņēmis atzītais franču kinorežisors Žaks Odiārs, gan Koenu filma ir asprātīgi, melnā humora un ironijas piestrāvoti darbi, postmodernas versijas par amerikāniskāko kino žanru. Odiārs, kuram šķietami varētu būt sveša vesternu pasaule, ar žanra izaicinājumiem tiek galā ļoti labi. Filmā spēlē izcili aktieri Vākīns Fīnikss un Džons S. Reilijs.

 

Otrā iespēja

@@@

Režisors Pīters Sigals. Lomās Dženifere Lopesa, Milo Ventimilja, Vanesa Hadžinsa u. c. 

Holivudas pasaciņa forsētu un mākslīgu optimismu izstrāvojošu sieviešu žurnālu garā. Jums vienmēr būs otrā (trešā, ceturtā...) iespēja, ja nenokārsiet degunu, uzturēsiet pievilcīgu rumpi, turklāt vēl piemelosiet un dekoratīvi uzlabosiet savu CV. Tas viss piemeklē Dženiferes Lopesas spēlēto varoni, kurai paveras iespēja tikt pie jauna un nozīmīga darba – tieši no iepirkšanās angāra lielveikala. Nieks bez paliekošas vērtības, kurš būtībā mudina izplatīt viltus ziņas par sevi un imitēt skaisto saldo dzīvi sociālajos tīklos.

 

Aukstais karš

@@@

Režisors Pavels Pavlikovskis. Lomās Joanna Kuliga, Tomašs Kots, Boriss Šics u. c. 

15. decembrī Seviljā tiks pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas. Vairākas nominētās filmas var redzēt Rīgas kinoteātros. Esmu Pavela Pavlikovska Aukstā kara dedzīga cienītāja jau kopš filmas pirmizrādes Kannu kinofestivālā, kur tā saņēma balvu par labāko režiju. Melnbaltā, estetizētā drāma, kuras darbība risinās XX gadsimta otrajā pusē komunistiskajā Polijā un kapitālistiskajā Francijā, ir viens no pēdējās desmitgades labākajiem un konceptuālākajiem darbiem, kas ļauj sekot vēstures gaitai caur divu cilvēku attiecību prizmu.

 

Dogmens

@@@@

Režisors Mateo Garrone. Lomās Marčello Fonte, Edoardo Peše, Nuncija Skiāno u. c.

Vēl viena izcila filma, kas pretendē uz Eiropas Kinoakadēmijas balvām (labākā filma, aktieris, režisors, scenārists). Uz reāliem faktiem balstītais stāsts, ko režisējis Mateo Garrone, atklāj kāda Itālijas provinces friziera morālās krišanas drāmu. Lai izdzīvotu brutālajā, korumpētajā vidē, jaukajam suņu frizierim Marčello nākas piedzīvot sava veida iniciāciju, pakļaujoties sava sadistiskā, psihopātiskā drauga eksboksera ietekmei. Kriminogēnās vides pārzināšana un aktiera Marčello Fontes sniegums galvenajā lomā ir filmas veiksmes pamats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja