Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ditas Rietumas kino izlase: 14.IX - 21.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Pieviltie @@@@

Režisore Sofija Kopola. Lomās Nikola Kidmena, Kirstena Dansta, Kolins Farels, Ella Feninga.

Sofijas Kopolas filma Pieviltie bija viena no šā gada Kannu kinofestivāla konkursantēm, un to pavadīja sakaitēta interese un radikāli pretēji vērtējumi skalā no jūsmas līdz vāji slēptam īgnumam. Pieviltie ir vizuāli skaista drāma, kuras darbība risinās XIX gadsimta Amerikas Pilsoņu kara laikā. Šī ir indīga ironija par mūžam aktuālo dzimumu attiecību dinamiku. Sieviešu filmā ir daudz (Nikola Kidmena, Kirstena Dansta, Ella Feninga), savukārt vīrietis – tikai viens (Kolins Farels), viņu attiecības – kā pastaiga pa mīnu lauku.

 

Loganam veicas @@@@

Režisors Stīvens Soderbergs. Lomās Daniels Kreigs, Čenings Teitems, Ādams Draivers, Sets Makfārlens, Railija Kīo, Ketija Holmsa. 

Viens no savdabīgākajiem amerikāņu režisoriem Stīvens Soderbergs ir klāt ar atraktīvu izklaides produktu – "blēžu gabalu" par diviem no darba atlaistiem neveiksminiekiem Loganiem, kuri dodas kriminālo iespēju pasaulē. Brāļu Loganu lomās ir Džima Džarmuša Patersona zvaigzne Ādams Draivers un Čenings Teitems, kuram īpašs pieteikums nav nepieciešams. Kriminālās pasaules zvaigznes lomā atraktīvi ampelējas Daniels Kreigs. Visu cieņu aktieru prasmei stilizēt un iejusties šīs ironiskās komēdijas (ar spriedzes elementiem) spēles noteikumos.

 

Lēnprātīgā @@@@

Režisors Sergejs Lozņica. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 15.IX 19.

Pamatots iemesls, lai iedziļinātos Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā. Eiropā dzīvojošā Ukrainā dzimušā režisora Sergeja Lozņicas Lēnprātīgā bija iekļauta šā gada Kannu festivāla konkursa skatē. Filma, kura ir Francijas, Vācijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas kopdarbs, uzņemta Daugavpilī ar Latvijas tehniskā un radošā personāla līdzdalību. Filmā ir radīts vārdā nenosauktas cietuma pilsētas tēls. Cietums ir šīs pilsētas vienīgais bizness un tās iemītnieku realitātes simbols. Skarbs mūsdienu Krievijas un cilvēka, kurš tajā dzīvo, portretējums.

 

Par miesu un dvēseli @@@@

Režisore Ildiko Eņedi. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 16.IX 16.30

Šā gada Berlīnes kinofestivāla laureātes ungāru režisores Ildiko Eņedi niansētā melodrāma stāsta par divu vientuļu cilvēku satikšanos Budapeštas lopkautuvē. Savulaik Eņedi spoži ienāca kino ar filmu Mans XX gadsimts (1989) un pēcāk pazuda (strādāja lokāli un TV). Jaunās filmas panākumi un Berlīnes festivāla Zelta lācis no jauna ieveda starptautiskā apritē izcilo režisori ar gadiem ilgi nerealizētu potenciālu. Filma ir smalks pieskāriens divu vientuļu, nobriedušu cilvēku dvēselei. Varoņu attiecību un jūtu pieredze tiek konfrontēta ar bezcerīgi brutālo ikdienas vidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja