Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ditas Rietumas kino izlase: 15. VIII - 22. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Reiz Holivudā

@@@@@

Režisors Kventins Tarantīno. Lomās Leonardo di Kaprio, Breds Pits, Als Pačīno u. c.

Klāt ir Kventina Tarantīno ekstravagantā, kino citātiem un parafrāzēm pārsātinātā ironiskā komēdija Reiz Holivudā. Tās darbība risinās 1969. gadā Losandželosā, filmas galvenie varoņi ir Tarantīno fantāzijas radītie tipiņi Riks Daltons un Klifs Būts – viduvējs vesternu aktieris mūžīgajā krīzē un viņa vitālais dublieris. Šīs lomas izcili atveido Leonardo di Kaprio un Breds Pits. Zīmīgs ir filmas norises laiks – gads, kurā ASV un Holivudu satricināja Mensona bandas noziegumi. Pasaulē ir maz režisoru, kuri tik ļoti mīl kinovēsturi kā Kventins Tarantīno.

 

Tur

Režisors Uldis Cipsts. Lomās Artūrs Skrastiņš, Ilva Centere, Regnārs Vaivars u. c.

Tehnoloģiju kompānija LMT ir devusies Holivudas virzienā – vai vismaz ir spērusi solīti, kas norāda par šādām ambīcijām un sapņiem. Kinoteātros parādās režisora Ulda Cipsta darbs – filma, kurā ir filmējušies Ināra Slucka, Artūrs Skrastiņš un Regnārs Vaivars. Galvenajā lomā – jaunienācēja Ilva Centere. Vai ir iespējams ar pašmāju līdzekļiem un komerciālu TV seriālu veidotāja iestrādēm, kādas ir Uldim Cipstam, radīt vērā ņemamu vai vismaz uzmanības vērtu filmu ar fantastikas un melodrāmas žanra iezīmēm – par to varēs spriest pēc filmas noskatīšanās.

 

Aktrise un laiks. Vija artmane

Seanss k/t Splendid Palace 21.VIII plkst. 19

Splendid Palace atklāj sezonu ar Vijas Artmanes (1929–2008) 90 gadu jubilejas svinēšanu un dokumentālas filmas pirmizrādi. Vija Artmane, kuras talants aptvēra gan drāmas un traģēdijas bezdibeņus, gan komēdijas vieglumu, droši var pretendēt uz visu laiku starptautiski populārākās Latvijas aktrises statusu. Spēcīga personība, izcila aktrise, kura mūža nogalē saskārās ar laika nežēlību un politisko pārmaiņu radīto sociālo neaizsargātību un vienaldzību, – šos mākslinieces dzīves aspektus filmā ir mēģinājušas aptvert autores Agita Cāne-Ķīle un Daira Āboliņa.

 

Kino bize filmu programma

@@@@

Seansu saraksts www.kinobize.lv 

Sezonu ir atsācis arī k/t Kino Bize. Tas piedāvā noskatīties būtiskas arthouse filmas, kas uz ekrāna pavīdēja pirms atvaļinājumu laika, bet vasaras sākumā palika nepamanītas. Tāda noteikti ir filma 90. gadu vidū – amerikāņu aktiera Džonas Hilla autobiogrāfiskā, pārsteidzoši smalkā jauniešu drāma. Vērts redzēt arī dokumentālos faktos balstīto Eņģeli, kura pamatā ir Argentīnas sērijslepkavas Karlosa Rovledo Puča biogrāfija (šī filma ir dāsni izrādīta festivālos). Papildinājumam – latviešu jauno režisoru filmas Kriminālās ekselences fonds un Blakus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja