Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 15. XI - 22. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Simtgades filmu diena Kinoteātrī Splendid Palace 18. novembrī

Latvijas simtajā dzimšanas dienā kinoteātrī Splendid Palace varēs noskatīties astoņus darbus no simtgades filmu programmas. To vidū ir gan populārākā programmas filma – Anšlava Eglīša romāna Homo novus ekranizācija, kurā dzirksteļo aktierspēles azarts un 30. gadu Latvijas mākslas vēstures un bohēmas atskaņas, – gan Ivara Selecka dokumentālā filma Turpinājums, gan ģimenes auditorijai piemērotā Bille un Paradīze 89, gan poētiskā animācija Saule brauca debesīs, gan dramatiskā filma Tēvs Nakts.

 

Suspiria

@@@@

Režisors Luka Gvadanjīno. Lomās Dakota Džonsone, Tilda Svintone, Dorisa Hika u. c.

Kultūratsauču pieblīvēta filma, kuru veidojušas nozīmīgas pasaules kino personības. Šis ir kulta režisora Dario Ardžento 1977. gada itāļu šausmu filmas rimeiks. Jaunā Suspiria ir mākslinieciski patstāvīgs, efektīgām baiļu nojausmām piesātināts darbs, kura režisors Luka Gvadanjīno (Sauc mani savā vārdā, 2017) ļauj sevi iepazīt no negaidītas puses. Šausmu filmu žanrs viņam izrādījies pa spēkam, gluži tāpat kā amerikāņu aktrisei Dakotai Džonsonei un britu zvaigznei Tildai Svinotonei. Filmas darbība risinās Berlīnes deju skolā.

 

Saule brauca debesīs 

Režisore Roze Stiebra. Lomās Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš u. c. 

Animācijas klasiķes Rozes Stiebras Saule brauca debesīs ir viena no divām programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei animācijas filmām. Režisores filmās vienlīdz svarīgi ir gan animācijas tēli, gan melodijas un poētiski ietilpīgie dziesmu teksti. Šīs ir pamata kvalitātes arī Rozes Stiebras jaunākajā darbā, ar kuru viņa atgriežas Latvijas kino apritē pēc apstākļu un kino beznaudības radītās dīkstāves. Jura Kaukuļa izpildītā Saule brauca debesīs manā topā pārspējusi globālo hitu – Lēdijas Gāgas Shallow no filmas Zvaigzne ir dzimusi.

 

Atraitnes

@@@@

Režisors Stīvs Makvīns. Lomās Viola Deivisa, Mišela Rodrigesa, Elizabete Debicka u. c.

Pārsteidzoši, ka Stīvs Makvīns, kurš ir gan Tērnera balvas ieguvējs laikmetīgajā mākslā, gan Oskara laureāts par filmu 12 gadi verdzībā (2013), gan eksplozīvā Kauna (2011) un citu izcilu filmu autors, ir devies komercijā. Atraitnes ir asprātīgs, spriedzes piepildīts Holivudas izklaides produkts par bēdu sagrauztām un atriebes spārnotām, daudzpusīgi apdāvinātām dāmām, kuru vīri ir gājuši bojā neveiksmīgā aplaupīšanā. Par spīti visam, arī Violas Deivisas pārliecinošajam aktierdarbam, pēc filmas noskatīšanās paliks mazuma piegarša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja