Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 16. VIII - 23. VIII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Neuztraucies, tālu viņš netiks

@@@@

Režisors Gass van Sants. Lomās Vākīns Fīnikss, Rūnija Mara, Džeks Bleks u. c.

Viena no interesantākajām šā gada Berlīnes kinofestivāla filmām. Emocionāls, nežēlīgi pamācošs stāsts, kura pamatā ir amerikāņu karikatūrista Džona Kalahana (1951–2010) dzīves fakti. Kalahans pēc reibumā izraisītas autoavārijas kļūst paralizēts, un tikai pēc šīm traģiskajām pārmaiņām dzīvē viņš atklāj sevī mākslinieka talantu. Galvenajā lomā virtuozu pārtapšanas prasmi demonstrē Vākīns Fīnikss. Cerams, amerikāņu autorkino cienītāji nepalaidīs garām šo Gasa van Santa darbu, kurā viņš neeksperimentē un ir uzticīgs klasiskai Holivudas kino valodai.

 

Fantomass

@@@

Režisors Andrē Inabels. Lomās Žans Marē, Luijs de Finess, Milēna Demonžo u. c.

Kinoteātris Splendid Palace 21. augustā sāks jauno sezonu ar filmas Fantomass (1964) seansu. Šī franču detektīvkomēdija ar Luiju de Finesu un Žanu Marē galvenajās lomās bija kases grāvējs tāltālajos padomju laikos. Intriģējoši, ka Splendid Palace vienlaikus piedāvās gan filmas oriģinālversiju (ar tulkojumu latviešu valodā), gan to Fantomasa versiju, kādu demonstrēja LPSR laikā (dublētu krievu valodā). Respektējama izvēle – galu galā kinovēstures procesu veido ne tikai filmas, bet arī to demonstrēšanas un auditorijas uztveres īpatnības.

 

Džims poga

@@

Režisors Deniss Ganzels. Lomās Hennings Baums, Šērlija Makleina u. c. 

Pasaka par bāreni Džimu Pogu, kurš kopā ar draugu – lokomotīves vadītāju Lūku – dodas plašajā pasaulē un glābj princesi. Šīs Vācijā veidotās filmas skatītājiem (no septiņu gadu vecuma) būs iespēja iepazīt fantāzijas radītas zemes un Vācijā ārkārtīgi populāru kultūras faktu. Filmas pamatā ir Mihaela Endes 1960. gada grāmata, kas tiek uzskatīta par vienu no populārākajām bērnu grāmatām Vācijā. Vācijā tapuši arī vairāki TV seriāli – šīs grāmatas ekranizācijas. Par Endes literatūras kinematogrāfisko potenciālu var atgādināt filma Bezgalīgais stāsts (1984).

 

Van gogo

Režisors Sergejs Ļivņevs. Lomās Aleksejs Serebrjakovs, Jeļena Koreņeva, Daniels Olbrihskis u. c.

Krievu režisora Sergeja Ļivņeva melodrāma ir viena no ārvalstu filmām, kas daļēji filmēta Latvijā. Šoreiz krietna deva uzmanības ir tikusi Jūrmalai, kur atrodas galvenā varoņa – uz Izraēlu emigrējušā Marka – dzimtās mājas un fatāli slimais tēvs. Šī melodrāma par divu vīriešu mākslinieku ceļu vienam pie otra var uzrunāt tos vidējās un vecākās paaudzes skatītājus, kuri ir populāro aktieru Alekseja Serebrjakova, Poļinas Agurejevas un pirmās krievu "seksa zvaigznes" Natālijas Ņegodas (Mazā Vera) cienītāji. Tēva lomā ir izcilais poļu aktieris Daniels Olbrihskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja