Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 17. IV - 24. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Humorists

@@@

Režisors Mihails Idovs. Lomās Aleksejs Agranovičs, Jurijs Kolokovņikovs, Vilma Kutavičute u. c.

Šī nav pēc Holivudas parauga piegriezta Krievijā tapusi komēdija, bet gan traģikomisks skatījums uz kāda populāra 80. gadu Krievijas komiķa karjeru. Komiķis Boriss Arkadjevs, kura tēlā summējas vairāku padomju izklaides zvaigžņu pieredze, netur muti un sāk kļūt neērts sistēmai. Filma Humorists pamatā ir filmēta Latvijā, kur radīta 80. gadu noskaņa. Tās autors un režisors ir rakstnieks Mihails Idovs, kurš dzimis Rīgā un emigrējis uz ASV, patlaban dzīvo Berlīnē. Humorists ir viņa debija režijā. Filma ir Krievijas, Latvijas un Čehijas kopražojums.

Atriebēji. Noslēgums.

@@@

Režisori Entonijs Ruso un Džo Ruso. Lomās Roberts Daunijs juniors, Kriss Evanss u. c.

Iespaidīgs atgādinājums, ka XXI gadsimta Holivudas zelta dzīsla ir komiksi un specefekti. Šī Marvel studijas komiksu vizualizācija žanra cienītājus pārliecinās ar vizuālo perfekciju – hiperrealitātes radīšanā Holivudai nav konkurentu. Ja zālē iemaldīsies skatītāji, kuri par kino vērtībām uzskata uzticību reālismam un aktierspēles kvalitāti, nekas cits neatliks kā koncentrēties uz aktieru ansambli. Ar grandiozām pasakām Holivuda mūs baro kopš 70. gadu vidus – šī ir viena no tām, turklāt tā ir 22. filma, kas tapusi pēc Marvel komiksu motīviem.

 

Stokholma.

Režisors Robērs Bidro. Lomās Ītans Hoks, Marks Strongs u. c. jaunums 

Iespējams, Stokholmas retro stils un žanrs, kādā šī filma tiek pozicionēta, – kriminālkomēdija – kādam attāli atgādinās lokālo Kriminālās ekselences fondu. Atšķirības gan ir – Stokholmas darbība risinās 1973. gadā, tās pamatā ir reāla ķīlnieku krīze, kurā izkristalizējies īpašs ķīlnieku uzvedības paradokss – empātija pret noziedzniekiem, kas nu tiek dēvēta par Stokholmas sindromu. Var uzslavēt režisora Robēra Bidro drosmi – viņš par ķīlnieku krīzi izvēlas vēstīt neierastās intonācijās. Par spīti daudziem riskiem, filma nav totāla izgāšanās. 

 

Kaza kāpa debesīs

@@@

Režisore Laima Žurgina

Dokumentālā kino klasiķes Laimas Žurginas ilgi tapusī filma Kaza kāpa debesīs ir kļuvusi par mazu sensāciju. Nemaz nav tik bieži tie gadījumi, kad pie kinoteātra durvīm tiek piesprausts uzraksts "Visas biļetes pārdotas". Tā notika filmas pirmizrādē, un šis fakts liecina, ka tā ne tikai izraisījusi lielu interesi, bet arī ietrāpījusi kādā īpašā intereses vilnī. 60. gadu bohēma, ļaudis, kuri pulcējās filmas nosaukumā minētajā kafejnīcā, viņu stāsti ir lekns materiāls, kas palīdz restaurēt būtisku "zudušā laika" posmu Latvijas kultūras vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja