Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 20. XII - 27. XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mērija Popinsa atgriežas

@@@

Režisors Robs Māršals. Lomās Emīlija Blanta, Lins Manuels Miranda, Kolins Fērts u. c.

Krāšņs Disneja studijas produkts, kurā profesionālisms, Holivudas klasiskās tradīcijas un dekoratīvisms uzjundīs nostalģiskas un sentimentālas izjūtas. Šajā filmā ir pieņemts sirsnīgi un šķīsti apraudāties – vismaz pieaugušie raud par nepielūdzamo laika gaitu un zudušo bērnību, bērni gan aiziet līksmāki. Mērija Popinsa ir nominēta Zelta globusam vairākās kategorijās. Aktieri, īpaši Emīlija Blanta titullomā, strādā brīnišķīgi. Režisors Robs Māršals (Čikāga, Geišas atmiņas u. c.) ideāli pārvalda melodrāmas un mūzikla žanru.

 

Roma

@@@@@

Režisors Alfonso Kuarons. Lomās Jalica Aparisio, Marina de Tavira, Fernando Gredjaga u. c. 

Vērts pieslēgties straumēšanas platformai Netflix, kurā ir skatāma, iespējams, gada labākā filma Roma. Holivudā aktīvi strādājošais Alfonso Kuarons ar šo darbu pārstāv Meksiku. Filma Venēcijas festivālā saņēma Zelta lauvu. Vizuāli niansētā un nostalģijas piepildītā drāma vēsta par kādu ģimeni 70. gadu Meksikā. Darbā ir autobiogrāfiskas Kuarona atsauces un bērnības atmiņas. Rafinēta kameras tehnika, pārliecinoša melnbaltā stilistika un kontrolēta emocionalitāte rada spriedzi un empātiju – tas viss stāstā par spēcīgām sievietēm.

 

Aukstais karš

@@@@

Režisors Pavels Pavlikovskis. Lomās Joanna Kuliga, Tomašs Kots, Boriss Šics u. c. 

Poļu režisora Pavela Pavlikovska filma tikko triumfējusi Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā Seviljā: Aukstais karš pasludināts par labāko Eiropas filmu. Pavlikovskis atzīts par labāko režisoru, balvu ieguvusi arī filmas aktrise Joanna Kuliga, scenāristi un montāžas režisors. Stāsts ir vizuāli konceptuāls, savā veidā arī dekoratīvs darbs, kurā pārliecinoši izdevies radīt divu atšķirīgu sistēmu – sociālisma un kapitālisma, Austrumu un Rietumu pasaules – šķirtu mīlētāju attiecību drāmu.

 

Homo novus

Režisore Anna Viduleja. Lomās Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš u. c.

Homo novus ir kļuvis ne tikai par simtgades programmas visvairāk skatīto filmu, bet arī par 2018. gada populārāko Latvijas filmu un vienu no gada iecienītākajām filmām, kas veiksmīgi sacenšas ar Holivudas blokbasteriem. Homo novus kinoteātros ir noskatījušies 85 460 cilvēku. Ja neesat viņu vidū, Homo novus apmeklējums var kļūt par jauku Ziemassvētku pasākumu. Pēc seansa var doties uz Nacionālo mākslas muzeju, lai nostiprinātu zināšanas par Latvijas mākslas modernistiem – daži no viņiem ir filmas varoņu prototipi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja