Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 22. XI - 29. XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Vakarskola

@

Režisors Malkolms Lī. Lomās Kevins Hārts, Tifanija Hediša, Robs Rigls u. c.

Brutāla humora cienītāji, iespējams, novērtēs šo Holivudas zviedzamgabalu ar bezdelhumora akcentiem. Patiešām grūti saskatīt jelkādu iemeslu, lai dotos skatīties šo audiovizuālo produktu, ja vien jūs nesaista personīgas un kaislīgas attiecības ar pedagoģisko praksi un audzēkņiem ar ierobežotām uztveres spējām un nevēlēšanos mācīties. Iespējams, filmā rādītās metodes, piemēram, skolotāja boksa ringā krauj pa ģīmi audzēknim – nobriedušam tēvainim – par katru nepareizo atbildi, kādu var iedvesmot jauniem izaicinājumiem izglītības laukā.

 

Zagļu karalis

@@@

Režisors Džeimss Māršs. Lomās Maikls Keins, Džims Brodbents, Čārlijs Kokss u. c.

Atraktīva britu filma, kas balstīta uz dokumentāliem faktiem, turklāt apspēlē pasaules kino iecienīto "lielās aplaupīšanas" (heist) subžanru. Filmas centrālais notikums ir izlolota un atzīstami īstenota juvelierveikala aplaupīšana, kuru īsteno sava amata profesionāļi – sirmi vecmeistari. Tieši šis aspekts un izcili britu aktieri galvenajās lomās ir tas, kas filmu izceļ daudzu citu sižetiski līdzīgu darbu vidū. Bauda skatīties uz Maiklu Keinu, Džimu Brodbentu, Maiklu Gambonu un citiem. Lieliska saspēle, atraktīvs, asprātīgi veidots stāstījums.

 

Dogmens

@@@@

Režisors Mateo Garrone. Lomās Marčello Fonte, Edoardo Peše, Nuncija Skiāno u. c. 

Viena no šā gada Kannu festivāla konkursa filmām, kuras galvenās lomas tēlotājs Marčello Fonte saņēma labākā aktiera balvu. Viņa atveidotais suņu frizieris dzīvo Itālijas provincē un cieš no sīka vīriņa kompleksiem, kurus mēģina remdēt, draudzējoties ar dūru varoni brutālo eksbokseri. Režisors Mateo Garrone tiek dēvēts par itāļu mafijas antropologu, kuram ir izdevies radīt pārsteidzošu filmu par mafiju Gomorra (2008). Arī Dogmenā režisors nevairās no šoka elementiem, viņš, kā allaž, ir lielisks varoņu psiholoģisko nianšu atklājējs.

 

Rumānijas kino dienas Kinoteātrī Splendid Palace no 23. līdz 25. novembrim

Rumānija svin simtgadi, un Rīgā ir skatāma šīs valsts kino izlase. Rumānijas kino Eiropā ir zvaigznes statusā. Pēc Kristiana Mundžu filmas 4 mēneši 3 nedēļas un 2 dienas uzvaras Kannu festivālā 2007. gadā Rumānijas kino tiek uzskatīts par vienu no mākslinieciski spēcīgākajiem un interesantākajiem Eiropā. Šajā programmā gan nav filmu, kuras izpelnījušās laurus pēdējo gadu Eiropas festivālos, – izlase piedāvā dažādu žanru darbus, kuri tapuši no 60. gadiem līdz 2008. gadam. Pievērsiet uzmanību režisora klasiķa Luciana Pintiles drāmai Ozols (1992).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja