Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 26. IV - 3. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Tevis te nebija

@@@@

Režisore Linna Remzija. Lomās Vākins Fīnikss, Jekaterina Samsonova, Alesandro Nivola, Alekss Manets, Džons Doumens u. c.

Pērnā gada Kannu festivāla dubultlaureāte. Filmas režisore un scenārija autore Līna Remzija tika apbalvota kā labākā scenāriste, savukārt Vākīns Fīnikss saņēma balvu kā labākais aktieris. Šī ir viena no brutālākajām filmām trilleriem, ko ir režisējusi sieviete. Šo britu filmu no tipiska komerciāla trillera atšķir pamatīga pašironija (īpaši tas attiecas uz dēla un mātes attiecību līniju) un smalka stila izjūta. Ne velti stāsts par slepkavu un viņa kārtējo darba uzdevumu ir izpelnījies salīdzinājumu ar Mārtina Skorsēzes Taksistu (1976).

 

Brīnišķīgie lūzeri. Cita pasaule

@@@@

Režisors Arūns Matelis

Šī dokumentālā filma Lietuvā jau ir kļuvusi par kases grāvēju. Te "pie vainas" ir gan neparastais skatījums uz riteņbraukšanu un sportistiem, kuru misija ir būt "lūzeriem", ziedojoties komandas biedru uzvaras vārdā, gan filmas mūsdienīgā forma un audiovizuālā valoda. Filma tapusi, sadarbojoties Lietuvas un Latvijas (Vides filmu studija) profesionāļiem, tā seko Itālijas Giro d’Italia sacensību maratonam. Režisors Arūns Matelis ir viens no starptautiski vairāk atzītajiem Lietuvas dokumentālā kino meistariem, filmai jau ir pamatīga festivālu pieredze.

 

Mūris

Režisors Dāvis Sīmanis 

Pirmizrāde Latvijas un Čehijas kopražojuma dokumentālajai filmai – Dāvja Sīmaņa veidotajam Mūrim. Režisora kontā ir vairākas dokumentālas filmas un spēlfilma Pelnu sanatorija. Mūris ir filosofiski piesātināts vēstījums par robežjoslām – gan ģeogrāfisko robežu (Latvijas un Krievijas robežu), gan vēsturiskajām traģēdijām, kas ar to saistītas, gan paša Dāvja Sīmaņa izjūtām, reflektējot par robežām un robežsituācijām. Filmas vēstījumu centrē divi pretrunīgi mūsu laika varoņi – Ansis Ataols Bērziņš un Beness Aijo.

 

Atriebēji. Bezgalības karš 

@@@

Režisori Entonijs Ruso, Džo Ruso. Lomās Roberts Daunijs juniors, Kr iss Hemsvorts, Marks Rufalo u. c.

Ko gan Holivuda darītu, ja nebūtu Marvel komiksu? Kur smeltos ierosmi bezgalīgajām variācijām par pārcilvēku cīņu ar ļaunumu un tā iemiesojumu visdažādākajās formās? Ļaunuma apmēri pieņemas spēkā, gluži tāpat kā Atriebēju izaicinājumu "klāsts". Šī filma ir 2012. un 2015. gadā tapušo Atriebēju turpinājums. Jūsu uzmanībai kvalitatīvs Holivudas produkts, kurā var paskatīties uz daudzām populārām sejām specefektu ielenkumā. Atriebēju komandā ir Roberts Daunijs juniors, Skārleta Johansone, Benedikts Kamberbečs, Kriss Hemsvorts un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja