Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 28. III - 4. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Dambo

@@@

Režisors Tims Bērtons. Lomās Eva Gr īna, Alans Ārkins, Maikls Kītons u. c.

Droši zinu, ka liela cilvēces (aktīvu kinogājēju) daļa ir uzticami režisora Tima Bērtona fani un viņa dekoratīvā, krāšņā filmu stila cienītāji. Disneja studijas grandiozais Dambo, ko režisējis Bērtons, tiecas apvienot gan viņa ekstravaganto stilu, gan prasmi radīt emocionālu katarsi. Diez vai kritiķi šo filmu iecels Bērtona labāko darbu kārtā, bet kā vērienīga, holivudiska izklaide, kas atgādina par Disneja studijas klasiku – 1941. gada filmu Dambo –, tā visdrīzāk attaisnos studijas komerciālās ambīcijas. Mazliet par daudz Holivudas un par maz paša Bērtona.

 

Pludmales slaists

@@@

Režisors Harmonijs Korins. Lomās Metjū Makonehijs, Aila Fišere u. c.

888

Režisors Harmonijs Korins jau ir ieminis pēdas Amerikas neatkarīgā kino vēsturē. Viņa pēdējais LV rādītais darbs ir Neprātīgās brīvdienas/ Spring Breakers (2012) – ironisks gabaliņš par koledžas meiču draiskajām baudām brīvlaikā. Filmas Pludmales slaists varonis, ko lieliski tēlo pirmajā acu uzmetienā neatpazīstamais Metjū Makonehijs, ir attāls radinieks šīm meičām. Infantilisma un hedonisma indeve viņam nav necik mazāka. Filma atgādina kičīgu reklāmbukletu – ar okeānu, palmām, baudām un citiem Floridas priekiem. Aktieri ir labi, un ironija – atsvaidzinoša.

 

Augstākā sabiedrība

@@@@

Režisore Klēra Denī. Lomās Roberts Petinsons, Žiljeta Binoša u. c. 

Eksperimentāls franču režisores Klēras Denī darbs, kurā fantastikas žanrs izmantots, lai radītu Eiropas autorkino produktu. Kosmiskā stacija izplatījumā, kur atrodas varoņi, ir tikai iemesls, lai izveidotu vizuāli elegantu, nosacītu vidi – placdarmu sarežģītu attiecību uzšķērēšanai. Klēra Denī ir viena no radikālākajām un interesantākajām autorēm, kurai kompromisi ir sveši. Augstākā sabiedrība ir gan rotaļa ar fantastikas žanru, gan filma, kurā ir sapulcināts neiedomājams aktieru ansamblis ar Robertu Petinsonu un Žiljetu Binošu priekšgalā. 

 

Uzticīgais

@@@@

Režisors Luijs Garels. Lomās Luijs Garels, Letīcija Kasta u. c.

Vēl viens uzmanības vērts Francijas kino darbs – filma, kuru režisējis aktieris, slavenas franču kino dinastijas pārstāvis Luijs Garels. Uzticīgajā viņš ir filmējies arī pats, savukārt galvenajā sieviešu lomā nofilmējis savu sievu – modeli un aktrisi Letīciju Kastu. Sižeta centrā ir mīlas trīsstūra attiecības, šajā ziņā Uzticīgais attaisno priekšstatus par franču melodrāmas tradīciju. Filma ir saņēmusi balvu par labāko scenāriju Sansebastjanas festivālā. Luijs Garels scenāriju ir rakstījis kopā ar klasiķi Žanu Klodu Karjē, kurš strādājis ar Luisu Bunjuelu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja