Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 29. VIII - 5. IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Gērnsijas Literatūras un tupeņmizu pīrāga biedrība

@@@

Režisors Maiks Ņūels. Lomās Lilija Džeimsa, Mihils Heismans u. c.

Britu režijas vecmeistars Maiks Ņūels savulaik veidoja elegantas romantiskas komēdijas, piemēram, Četras kāzas un vienas bēres, 1994. Viņa jaunākā filma ir meistarīgi uzņemts darbs, kas respektē klasiskas vēstījuma tradīcijas. Simpātiska rakstniece sava īstā stāsta un īstās mīlestības meklējumos, romantiski motīvi un korekti, iespējams, pārāk dekoratīvi iezīmēts vēsturiskais fons (Otrā pasaules kara laiks Gērnsijas salā) ļāvuši radīt emocionālu melodrāmu. Filmas pamatā – Mērijas Annas Šaferes un Annijas Barouzas romāns, kas izdots arī latviešu valodā.

 

Eņģeļa krišana

@@

Režisors Riks Romāns Vo. Lomās Džerārds Batlers, Frederiks Šmits u. c. 

Trilleris ar labiem aktieriem, taču bez jelkādām oriģinalitātes iezīmēm. Šāda veida amerikāņu produktos nomāc cītīga uzticība profesionālām formulām, aiz kurām pilnīgi pazūd filmas autoru būtība. Jā, Džerārds Batlers nežēlastībā krituša ASV prezidenta apsardzes dienesta darbinieka lomā pārliecinoši bēg no vajātājiem un cenšas pierādīt savu nevainību. Jā, ASV prezidents, ko spēlē Morgans Frīmens, ir pārliecinoši apdraudēts... Taču šis stāsts atstāj pamatīga saguruma iespaidu. Nepamet sajūta par neskaitāmām filmām, kas ir līdzīgas Eņģeļa krišanai.

 

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

Seansi no 3. līdz 8. septembrim

Pirmais no rudens kinoforumiem, kura publiski redzamā daļa ir vairāku starptautisku dokumentālo filmu skates Rīgā, Cēsīs, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē un Valmierā. Britu ekstravagantā kinorežisora Pītera Grīneveja cienītājiem jāredz filma Grīneveja alfabēts, ko veidojusi režisora dzīvesbiedre Saskija Bodeke un kas ir intīms un patiess režisora portretējums. Foruma programmā tiek iekļautas tematiski drosmīgas, pārsteidzošas, mākslinieciski spēcīgas filmas, kas risina aktuālas sociālās tēmas (informācija: nkc.gov.lv).  

 

Maģiskās naktis

@@@@

Režisors Paolo Virdzi. Lomās Mauro Lamantia, Džovanni Toskāno u. c.

Klasiskā itāļu kino garša mutuļo itāļu režisora Paolo Virdzi filmā, kuras darbība risinās 90. gados. Atraktīvi savērpta intriga, ironija un sirsnīga kino mīlestība, ko filmā demonstrē režisors, noteikti padara šo darbu par skatīšanās vērtu. Sižets intriģē – tiek atrasts kinoproducenta līķis, un aizdomās par slepkavību tiek turēti trīs jauni scenāristi, kuri ieradušies Romā uz kinobalvas pasniegšanas ceremoniju. Tikpat svarīgs, cik sižets, ir varoņu attiecības un paša režisora atmiņas par Itālijas kino 90. gadu vidi, kad viņš pats bija jauns scenārists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja