Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ditas Rietumas kino izlase: 6.VII - 13.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mežonīgā naksniņa @@

Režisore Lūsija Anjello.Lomās Skārleta Johansone, Keita Makinona, Džiliana Bella, Ilana Gleizere, Zoja Kravica u. c.

Brutāla izklaide, kas turpina populāru Holivudas produktu (Paģiras/ The Hangover) tematiku un estētiku. Proti, viena no filmām, kurā galveno varoņu – no ikdienas ķēdes norāvušos tipiņu, šajā gadījumā meiču, kompānijas – uzdzīves ekstravagances rada ekstremālu situāciju. Ja jūs interesē, kā bariņš draudzeņu ar Skārletu Johansoni priekšgalā piebeidz puisi striptizētāju un ko viņas tālāk iesāk ar puiša ķermeni, Mežonīgā naksniņa, iespējams, jums patiks. Kālab cienījamā Skārleta Johansone ir izvēlējusies piedalīties šajā ambrāžā, paliek noslēpums.

 

Dūzis @@@

Režisors Riks Romāns Vo. Lomās Nikolajs Kostners-Valdavs, Leika Bella, Džons Berntāls. 

Skarba un jaudīga amerikāņu drāma, kuras galvenais varonis – pārticis un sekmīgs jauns vīrietis – nonāk cietumā, jo vainojams avārijas izraisīšanā dzērumā un sava drauga nāvē. Viņš ir izdzīvotājs ekstremālos apstākļos – pat cietumā, kur kļūst par autoritāti kriminālajā vidē. Galvenajā – Džeikoba – lomā pazīstamais dāņu aktieris Nikolajs Kosters- Valdavs (Troņu spēles). Viņa darbs – Džeikoba transformācija, pakļaujoties apstākļiem un pārtopot par noziedznieku respektēto Dūzi, – ir filmas pārliecinošākais elements, gluži tāpat kā Rika Romāna Vo enerģiskā režija.

 

Transformeri. Pēdējais bruņinieks @@@

Režisors Maikls Bejs. Lomās Marks Vālbergs, Entonijs Hopkinss, Džošs Demels, Žans Dižardēns u. c.

Viens no šīs vasaras Holivudas potenciāli lielākajiem kases grāvējiem ar šķietami daudzsološu buķeti. Pirmkārt, tas ir kārtējais – piektais – Transformeru franšīzes laidiens, kas mobilizēs šo sēriju, arī specefektu un grautiņfilmu pielūdzējus. Otrkārt, to veidojis viens no lielbudžeta action filmu pieredzes bagātākajiem režisoriem – Maikls Bejs. Treškārt, filmā iesaistīti lieliski aktieri – Marks Vālbergs un sers Entonijs Hopkinss, kurš ir teju vienīgais elements, kālab šo filmu varētu nolemt skatīties cilvēki, kuri nav bērna prātā.

 

Aukstais tango @@@

Režisors Pāvels Čukrajs. Lomās Jūlija Peresilda, Rinals Muhametovs, Karīna Kagramanjana, Sergejs Garmašs u. c.

Kinoteātrī KSuns demonstrētā krievu režisora Pāvela Čuhraja filma, kas filmēta Lietuvā, pieskaras nozīmīgām XX gadsimta vēstures tēmām. Tā ir pārliecinoši veidota melodrāma, kuras galveno varoņu – ebreja Maksa un lietuvietes Laimas – attiecības dramatizē viņu nacionalitāte un Otrais pasaules karš. Galvenajā sieviešu lomā – izcila Krievijas jaunās paaudzes aktrise Jūlija Peresilda, vienā no lomām arī latviešu aktrise Dace Eversa. Pāvels Čuhrajs ir bijis nominēts Oskaram par filmu Zaglis (1997). Jaunais darbs Aukstais tango tapis pēc desmit gadu pauzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja